Woods sämsta tävling någonsin

Bara en svensk var sämre

SPORTBLADET

Det händer titt som tätt att även en proffsgolfare går 18 över par.

Men Tiger Woods?

Den tidigare suveräne världsettan spelade i helgen sin sämsta golf någonsin.

Bara en svensk var sämre.

– Det förvånar mig inte alls faktiskt, säger Woods om sin insats.

Foto: Foto: AP
Tiger har en del att fundera över.

Nästa vecka avgörs PGA-mästerskapen.

Tiger Woods har vunnit majortävlingen fyra gånger. Efter helgens WGC-tävling i Akron finns det absolut ingenting som talar för att det blir en femte titel i år.

– Jag spelar bara inte bra, säger Woods som avslutade med en 77-runda, sju över par.

Totalt behövde Woods 298 slag över fyra rundor, 18 över par. Det är hans sämsta insats någonsin sedan han blev proffs. Och om Phil Mickelson, som gick ut senare på söndagen, slutar bland de fyra främsta i tävlingen, blir han ny världsetta.

– Att slå 18 över par är inte kul. Det enda jag kan säga är att den här veckan hade jag tålamod, och tyvärr var det inte tillräckligt.

– Jag gick igenom något liknande när jag ändrade min sving -98, -99 och andra halvan av -97.

”Förvånar mig inte”

Extra förvånande är att det hände just på den här banan, den som brukar passa Woods perfekt. Av de elva tidigare tävlingarna han spelat där, har sju slutat med seger. Men inget har varit sig likt det senaste året. Woods utomäktenskapliga affärer har tvingat honom att lägga den mesta energin på annat än golf, och därför chockeras han inte över det svaga resultatet.

– Nej, det förvånar mig inte alls faktiskt. Det har varit ett långt år.

Den 1 oktober spelas Ryder cup, lagtävlingen mellan USA och Europa. Där brukar Woods vara självskriven. Men nu är han tveksam.

– Inte om jag spelar så här, definitivt inte om jag spelar så här. Ingen som går 18 över par hjälper laget.

Men Tiger Woods var faktiskt inte sämst i tävlingen. Det var Henrik Stenson, som med 20 slag över par slutade sist i tävlingen. Michael Jonzon delade näst sista platsen med Woods och Robert Karlsson slutade på nio över par. Peter Hanson, som är med i segerstriden, gick ut senare på söndagskvällen.

TT