Henrik Stensons katastrofinsats

Därför misslyckades
han så grovt i Akron

SPORTBLADET

I förra helgens WGC-tävling, Bridgestone Invitational, kom Henrik Stenson sist i det 80 man starka startfältet.

Men nu får den mediokra prestationen en förklaring. Stenson har drabbats av ett virus.

– Jag har fortfarande något i bröstet och hostar en del därute, säger han till TT.

Foto: AP
Henrik Stenson blev sist förra helgen.

Förra året var Henrik Stenson delad sexa vid PGA-mästerskapen i Minnesota. Men i helgen när det åter är dags för tävlingen på Whistling Straits är läget ett helt annat för svensken.

Sist förra helgen

Förutom att han var delad trea i British Open har 2010 inte varit Stensons år. Förra helgens bottennapp i Bridgestone Invitational var säsongens definitiva flopp, svensken var sist i startfältet och misslyckades fullständigt.

– Jag kände mig sjuk på tisdagen efter förra månadens British Open och låg i sängen med feber i sex eller sju dagar. Det känns som att det går i rätt riktning men det har tagit väldigt lång tid att bli bra. Jag har fortfarande något i bröstet och hostar en del där ute säger Stenson till TT.

Svensken spelade inte på två och en halv vecka och den uppladdningen var inte den bästa för Bridgestone Invitational.

– Jag hann bara gå nio hål före turneringen. Självklart var det dåliga förberedelser och att komma tillbaka direkt från sjuksängen var inte idealiskt, säger Stenson till TT.

Sämsta året på länge

Säsongen har varit mycket ojämn för svensken som får förlita sig till ett wild card om han ska kunna ta en plats i Ryder Cup-laget. Men ska det lyckas måste Stenson prestera på topp i Minnesota.

– Det här har varit min sämsta säsong på de senaste fem sex åren. Jag har kämpat hela året och hoppas bara att jag kan hitta rätt de närmaste månaderna och sedan skriva av den här säsongen. Jag skulle behöva en topp 3-placering här och då kanske det fortfarande finns lite hopp om Ryder Cup, förklarar Stenson för TT.