Blågult ras i Boston

Fredrik Jacobson klarade
sig med ett nödrop

Foto: AP
Fredrik Jacobson klarade sig med nöd och näppe kvar i tävlingen.
SPORTBLADET

Svenskarna tappade rejält i Boston.

Fredrik Jacobson var på väg ur Fedex-slutspelet men klarade sig med ett nödrop.

Efter första dagen av andra Fedex-tävlingen Deutsche Bank låg Jacobson på en delad elfteplats. En dag och 76 slag senare klarade han precis kvalgränsen och ligger just nu på den 70:e plats som räcker för att få spela nästa vecka.

Men han ska gärna förbättra sin placering under helgen, om han släpper ett par spelare förbi sig så kan han rasa ner till 71:a plats och då missar han nästa vecka.

Pettersson ur form

Carl Pettersson missade kvalgränsen i Boston men är på sin 38:e plats ändå klar för spel nästa vecka. Däremot behöver han spela bra då för att ta sig in bland de 30 som får spela finalen om två veckor. Pettersson verkar tappat formen då han missat båda kvalgränserna i slutspelet.

Tiger Woods avancerade rejält till en 29:e plats med sin 65:a på lördagen men han behöver fortfarande förbättra sig för att ta sig in i finalen. Dessutom kan han bli av med sin position som världsetta om Phil Mickelson blir trea eller bättre, samtidigt som Woods inte spelar på topp. Även Steve Stricker har chansen att bli världsetta om han vinner.

Själva tävlingen i Boston leds av duon Brandt Snedeker och Jason Day.

ARTIKELN HANDLAR OM