Puttningen tog Parnevik vidare

”Satte allt jag tittade på”

SPORTBLADET

Uppförsbacke efter torsdagen.

Nedförbacke inför helgen.

Jesper Parnevik puttade som en gud i den andra rundan på PGA-touren i Florida och klarade kvalgränsen – för första gången i år.

Foto: Foto: AP
Jesper Parnevik.

Två slag över par efter den första dagen efter tre bogeys på de sista sju hålen hade gett Jesper Parnevik ett prekärt utgångsläge inför fredagens spel.

Han hade då tre slag upp till kvalgränsen, och problem med en höft som smärtar, en ischiasnerv som spökar i ryggen och som som grädden på moset även nackspärr.

”Satte allt jag tittade på ”

Det är inte konstigt att han spred bollarna på banan – men inte heller konstigt att det var på greenerna som han höll klass.

På grund av skadorna är det puttningen han har kunnat träna på, och det var den som höll honom kvar över de två sista dagarnas spel i Florida.

– Jag satte nästan allt jag tittade på. Det var helt otroligt. Jag sänkte en tiometers här och en femtonmeters där, säger Parnevik till golf.se efter sin 66-rond, sex slag under par, på fredagen.

– Och jag fick en bra början med birdie-eagle, och då kändes det bra i kroppen. Men ju längre ronden går desto stelare blir det och ju svårare blir det att spela. Och det var inget vidare idag heller. Bollarna gick både höger och vänster.

Thatcher leder

Att han skulle leverera en 66-runda hade han dock inte vågat hoppas på efter sina skadebekymmer.

– Nej, det var klart över förväntan… Jag visste att jag skulle behöva gå fyra-fem under par för att klara kvalgränsen och det blev som sagt en bra start, säger han till golf.se.

Parnevik, totalt fyra slag under par, är nu enda svensken kvar i tävlingen då Mathias Grönberg, Richard S. Johnson och Daniel Chopra alla missat rutten.

Leder gör Roland Thatcher på –16.

ARTIKELN HANDLAR OM