Golfare trodde han skulle dö – lämnade som ledare

Fick lämna området i ambulans

Foto: AP/AFP
SPORTBLADET

Vissa är beredda att offra allt för att spela i golfens finrum.

Fråga bara Charlie Beljan, 28, som drabbades av problem med både hjärtrytm och andning under Florida-tävlingens andra dag men ändå fortsatte och lämnade banan som ledare – i ambulans.

– Han sa att han trodde att han skulle dö, säger caddien Rick Adcox.

Redan under uppvärmningen inför Florida-tävlingen på USA-touren tvingades Charlie Beljan tillkalla läkare efter upplevda problem med hjärtrytmen, domnade armar och svårigheter med andningen.

28-åringen, som spelar för att hålla sig kvar i PGA-touren, spelade sedan fantastiskt under de nio första hålen på fredagen – trots att han var orolig över sitt liv.

– Han sade att han trodde att han skulle dö. Några gånger trodde jag själv att han skulle svimma, säger caddien Rick Adcox till PGA-tourens hemsida.

Lämnade i ambulans

”Ett till slag, ett till hål” ska Beljan ha sagt till sig själv under andra dagen.

Flera gånger tvingades den Arizona-födde amerikanen sätta sig ner på gräset och samla sig.

– Jag minns inte särskilt mycket från rundan, säger Beljan till PGA-tourens hemsida.

Beljan spelade sedan färdigt de 18 hålen på, under omständigheterna, fantastiska 64 slag (tolv under par) och lämnade området i en ambulans som ledare.

Panikångest

Läkarna kunde dock inte hitta några problem och Beljan tror att det rörde sig om panikångest – något han har en historia av.

På lördag, dagen efter, var han tillbaka på banan.

– Jag mår fortfarande inte jättebra. Men fasiken, i den positionen jag är i just nu så är det svårt att inte dyka upp, säger han.

Tour-rookien Charlie Beljan rankas som nummer 139 på pengalistan och behöver ligga på minst 125:e plats för att ha sin plats på touren säkrad, skriver AP.

ARTIKELN HANDLAR OM