Här är Garcias galna golfslag

Stod och slog tre meter upp i ett träd

SPORTBLADET

Spanske golfstjärnan Sergio Garcias utslag satte sig olyckligt i ett träd.

Vad göra?

Klättra upp och slå så klart...

PGA-tourtävlingen Arnold Palmer Inivitational har formligen kryllat av galna slag. I går räddade Nicholas Thompson par med ett barfotaslag från vattnet och i dag satte Matt Every en eagle från vattenbrynet.

Ändå har ingen av dem slagit helgens häftigaste slag. Det stod i stället den rutinerade spanjoren Sergio Garcia för på hål tio. Ett knackigt utslag hade gjort att bollen fastnat tre meter upp i ett träd, ett läge som gjort för en dropp.

"Skojar du med mig"

Men Garcia såg en annan lösning, han klättrade helt enkelt upp i trädet och knackade ut bollen på fairway – till publikens stora jubel.

William McGirt spelade i samma boll som Garcia:

– Jag tittade bort och så är Sergio upp i luften, jag försökte fundera ut vad han höll på med. Så ropade han efter en klubba, kramar trädet och så kommer bollen flygande ut. Jag tänkte skojar du med mig, säger han till AP.

Tiger leder

Tyvärr kostade trädutflykten för mycket och hålet slutade med en dubbelbogey och bara två hål senare bröt spanjoren tävlingen.

Den fjärde ronden hann aldrig färdigspelas innan ett åskoväder drog in över banan och sköt upp tävlingarna till måndagen. Leder gör Tiger Woods som är på jakt efter att återta förstaplatsen på världsrankningen.

Se det galna slaget från trädet

ARTIKELN HANDLAR OM