De spelar ihop – efter rasistbråket

Garcia och Woods har en lång historia bakom sig

Sergio Garcia och Tiger Woods är inte de bästa av vänner.
SPORTBLADET

AUGUSTA. Klockan 19.15 small det på Augusta.

I ena ringhörnan: Tiger Woods.

I andra ringhörnan: Sergio Garcia.

De båda världsstjärnorna har en intern historia som präglats av allvarliga dispyter och lottade i samma boll finns det egentligen bara en sak att säga: let's get ready to rumble!

Det är en tuppfäktning som inte varit direkt vacker alla gånger.

Tiger Woods och Sergio Garcia har varit i luven på varandra flera gånger och det är känslor som sägs ta avstamp i den tredje rundan av Players Championship för två år sedan, som av en händelse spelades över två dagar på grund av dåligt väder.

”Enda sanna han sagt”

Garcia skulle precis slå från fairway när Woods, som låg ute i skogen, drog upp en fairwaywood ur bagen. Publiken skrek då förtjust sedan det indikerade att amerikanen skulle gå för green, men störd av oljudet missade Garcia samtidigt sitt inspel.

Woods menade att banpersonalen gett honom klartecken, men Garcias felträff, och den eventuella anledningen till den (läs: Tiger) gjorde spanjoren mycket irriterad.

– Han kallade mig en gnällspik och har nog rätt. Men det är troligtvis det enda sanna han sagt till er de senaste 15 åren, sade Sergio Garcia efteråt och senare samma månad gick kontroversen från irriterad till otroligt infekterad.

Anspelade på rasism

Under en frågestund på Europatourens årliga galaföreställning fick Garcia frågan om han skulle bjuda Tiger Woods på middag en kväll under US Open för ett gräva ner stridsyxan och svaret ångrar han nog än i dag.

Garcia drog nämligen upp rasistkortet, vilket givetvis är ett övertramp av absolut grövsta kaliber.

– Vi ska bjuda honom varje kväll. Vi ska bjuda honom på friterad kyckling, sade spanjoren och det är ett uttryck som genom historien använts för att smäda afroamerikanska personer endast på grund deras färg.

Bad om ursäkt

Garcia lämnade en lapp på Tiger Woods skåp nästa månad där han bad om ursäkt och använde även Europatourens hemsida för att skicka samma budskap:

– Det var klumpigt av mig, men inte menat på ett rasistiskt sätt, sade Garcia, men Woods poängterade att han tagit mycket illa vid sig.

– Kommentaren var inte fånig. Den var felaktig, smärtsam och uppenbart olämplig, svarade 39-åringen på Twitter.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och situationen har förstås lugnat ner sig, men det är ändå intressant att de i dag spelar i samma boll.

19.15 på lördagskvällen slog de ut från första tee.

– Det skulle ske förr eller senare! Ihopparad med Tiger Woods, men oroa er inte folk. Jag är säker på att vi båda kommer klara oss, twittrade Sergo Garcia inför rundan och avslutade sedan meddelandet med en smiley.

ARTIKELN HANDLAR OM