”Jag hade inte spelat kvar om det inte varit Masters”

SPORTBLADET

AUGUSTA. Karriärens näst bästa Mastersrunda – med bud på ganska mycket mer.
Henrik Stenson börjar till slut få upp ångan på Augusta.
– Det finns en chans att nå personbästa om man kammar till sig sista dagen, säger han.

Foto: TT

Henrik Stenson gör sitt tionde raka Masters, men har på den tiden bara gjort en enda runda under 70 slag på Augusta.
Under lördagen borde nog den andra kommit, men några puttar i hålkant satte stopp för det.
– Jag hade många chanser på sista nio, men får inte i en enda. Det är surt för scoren. Jag har läge att skjuta ett par under där, men får spara det till en annan dag.

Börjar piggna till

Efter att ha legat tre under efter första nio – med tre raka birdies på hål 7–8–9 – slutade lördagen på 70 slag och ett par klättrade placeringar. Och med klart bättre svikt i steget märks det tydligt att influensan till slut börjar förlora greppet om honom.
– Kroppen kändes bättre i dag och man kommer vara pigg och kry lagom till att vi går på ledig vecka. Det är bra tajming, säger Stenson med tydlig ironisk underton.
– Hade det inte varit Masters hade jag inte spelat den här veckan... Man kunde ju inte tro att det skulle ta två och en halv vecka från att man insjuknar till att man är pigg. Men det är många tävlingar kvar och nu vill man bara bli av med den här skiten så att man kan får några dagar att återhämta sig och ladda upp inför US Open och Players.
Känns det bittert att vara i så bra form och drabbas just nu?
– Bitter och bitter… Alla åker på såna här slängar en gång om året eller en gång vartannat år. Det går aldrig styra över det. Och när det tog en sväng till det värre på torsdagen, då jag var riktigt risig, ja, då var det rätt tungt.
Snarare en seger därifrån?
– Bara att ta sig runt på torsdagen var en guldstjärna. Det går nog hitta en eller två som slängt in handduken där.