Stenson tvåa i tourens slutspel

Foto: Foto: AFP
Stenson i slagläge efter två rundor.
SPORTBLADET

Henrik Stenson är ett slag från ledningen efter två rundor i den första tävlingen i USA-tourens slutspel.

Sämre gick det för amerikanen Jordan Spieth, som missade kvalgränsen och tvingas lämna positionen som världsetta efter två veckor.

Henrik Stenson nådde klubbhuset i ledning efter den andra rundan i Fedex Cup-tävlingen i Edison, New Jersey.

Den svenska världsnian gjorde fem birdies och en bogey vilket tog honom till totalt sex under par. Senare under fredagen övertog Bubba Watson, USA, ledningen på sju under par. Watsons landsmän Tony Finau, Zach Johnson och Jason Dufner delar andraplatsen med Stenson.

Skadad fot

Jordan Spieth, segrare i US Masters och US Open, blev världsetta efter andraplatsen i PGA-mästerskapet men får abdikera efter att ha missat kvalgränsen i Edison. Rory McIlroy återtog därmed förstaplatsen från amerikanen utan att spela. Nordirländaren vilar sin skadade fot.

Vid sidan av Stenson var det ont om svenska framgångar. Jonas Blixt, som var en av de sista spelarna in i slutspelet, får lämna Fedex Cup efter en halv tävling. Han noterade sammanlagt sju över par. Ännu tyngre gick det för Carl Pettersson och David Lingmerth, som båda landade på tio över par. Både Pettersson och Lingmerth är dock klara för nästa veckas tävling i Boston, den andra av fyra i slutspelet, trots att startfältet skalas ned från 125 till 100 spelare.

TT