Lingmerth förlorade segern efter särspel

1 av 2 | Foto: Reuters
Lingmerth kom bara nära i natt.
SPORTBLADET

För andra gången på fyra försök slutade David Lingmerth tvåa i PGA-tävlingen i La Quinta.

– Jag gillar utmaningen att försöka få till riktigt låga scorer här, säger den svenske golfstjärnan.

Genom en 65-rond sista dagen tog sig den 29-årige svensken till särspel. Där förlorade han mot amerikanen Jason Dufner på det andra särspelshålet då ett vattenbesök släckte förhoppningen.

Det var det tjocka gräset på andraslaget som gjorde att han inte lyckades få bollen över vattnet.

– För egentligen var inte svingen dålig, säger Lingmerth på presskonferensen.

– Det var också kallare, jag frös om händerna, och medvinden hade lagt sig.

Lingmerth, som vann sin första tävling på USA-touren i fjol, har La Quinta-banan som en av favoritbanorna på touren och han kom tvåa där under sitt första år på den amerikanska proffstouren 2013. Då, liksom i år, hade han en 62-rond.

– Det är trevligt att komma hit, vädret är alltid bra, och det går att göra riktigt bra resultat här – det är kul. Jag tror att jag var 25 under par även första gången jag var här. Så låga scorer gör jag aldrig någon annanstans.

Besviken

Han inledde årets tävling med två 68-ronder, klättrade sedan rejält med sin 62:a och tog sedan in fem slag på täten den sista dagen.

– Jag är nöjd med mitt spel hela veckan, men jag är inte nöjd med resultaten de första dagarna. Under helgen fick jag till ett par bra scorer som gav mig chansen i ett särspel. Jag är bara besviken över hur det slutade.

Svenskt stöd

De svenska kollegorna Fredrik Jacobson och Jonas Blixt stannade kvar på La Quinta, efter att ha spelat färdigt, för att följa Lingmerths särspel.

– De är så bra killar, såna som jag såg upp till innan jag själv kom ut på touren. Det betyder mycket att de stannade kvar och hejade på mig och gav mig stöd efter förlusten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

PGA-touren

Golf