Sportbladets plus på semifinallagen Sverige och Island

SPORTBLADET

Sverige

Målvakt

Kapaciteten för ytterligare ett plus finns där, men eftersom varken Tomas Svensson eller Peter Gentzel nått sitt riktiga max än ger vi dem en fyra. De båda är ett av världens bästa målvaktspar och till en semifinal kommer motivationen att vara på topp.

Försvar

Med herrar Ola Lindgren och Magnus Wislander som mittlås finns inte mer att tillägga. De håller yppersta världsklass. Staffan Olsson och Martin Frändesjö spelar också bra bredvid dem. Sverige är enormt skickliga på det defensiva 6-0 och håller på att utveckla ett bra offensivt 3-2-1.

Anfall

Mot Ryssland spelade Sverige ut hela sitt register och vann, ovanligt nog, matchen tack vare ett anfallsspel av yppersta världsklass. Normalt sett är det tack vare ett starkt försvarsspel och kontringsspel som Sverige vinner, men i årets EM har även anfallsspelet fungerat.

Totalt:........................14 plus

Island

Målvakt

Mot Tyskland i går spelade 36-årige Gudmundur Hrafnkelsson riktigt bra och räddade 39 procent av skotten, men mot Jugoslavien i förrgår tog han inte en boll och kollegan Bjarni Frostason gjorde en godkänd insats. Detta är Islands svaga punkt.

Försvar

Ett stabilt försvar där linjespelaren Sigfus Sigurdsson styr i mitten. Han har sällskap av antingen Dagur Sigurdsson eller Runar Sigtryggsson och spelar väldigt fysiskt och tufft. Spelar defensivt 6-0 och arbetar mycket med att försöka täcka ner skyttarna.

Anfall

Här finns det kapacitet. Vänsterhänte Olafur Stefansson utsågs till bäste spelare i tyska Bundesliga förra året och är en världsspelare, precis som Patrikur Johannesson som spelar i tyska Essen. På linjen finns Sigfus Sigurdsson (bilden) som är tillbaka i landslaget efter ett par års uppehåll. Laget har en riktigt bra förstasexa och är enormt beroende av Stefansson och Johannesson.

Totalt:................12 plus

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM