Från Ukraina till Island - vägen till finalen i Globen

SPORTBLADET

25/1 Gruppspel: Sverige-Ukraina 27-21

Premiärmatch och Sverige startar trögt. I paus leder Sverige "bara" med två bollar, men ökar sedan takten i andra halvlek och rycker ifrån till en sexmålsseger. Världsklass på Tomas Svensson och Stefan Lövgren, som med sina tolv mål blir Sveriges meste målgörare i mästerskapssammanhang.

26/1 Gruppspel: Sverige-Tjeckien 31-22

Återigen gör Sverige ett ganska blekt intryck i första halvlek, men dominerar ändå matchen. I andra halvlek kommer rycket som ger storseger. Martin Frändesjö är planens gigant med åtta mål.

27/1 Gruppspel: Sverige-Polen 28-20

Det bekanta svenska rycket kommer som vanligt i andra halvlek och 12-12 i paus förvandlas snabbt till en storseger. Matchen är den sista i första gruppspelet och efter tre promenadsegrar börjar nu VM på allvar.

29/1 Gruppspel: Sverige-Ryssland 30-26

Nyckelmatchen i vägen mot guldet. Tidigare ärkefienden i handbolls-sammanhang, Ryssland, får stundtals se sig förudmjukat av de svenska spelarna. Stefan Lövgren gör återigen tolv mål och det gamla gardet med Magnus Wislander, Ola Lindgren och Staffan Olsson kliver för första gången fram ordentligt.

30/1 Gruppspel: Sverige-Portugal 27-22

Med lite möda och lite besvär slår Sverige Portugal. Johan Pettersson gör åtta mål och hans kontringsspel gör att Sverige till slut vinner enkelt. I och med segern säkras semifinalplatsen.

31/1 Gruppspel: Sverige-Danmark 26-27

Sveriges första och enda förlust i VM-turneringen kommer sedan Bengan valt att vila småskadade nyckelspelare. Sverige leder med tre mål i halvtid, men koncentrationen brister i andra halvlek och danskarna spelar sig till semifinal på Rysslands bekostnad.

2/2 Semifinal: Sverige-Island 33-22

Det som börjar som en rysare blir till slut en promenadseger. Det svenska spelet fungerar näst intill perfekt och Johan Petterssons snabba kontringar blir ett vasst segervapen. Magnus Wislander gör fem mål och är gigantisk i matchens inledning. Peter Gentzels målvaktsspel i andra halvlek är svårslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM