EM-festen över

Frändesjö: Jag är ruskigt trött på handboll just nu

1 av 2 | Foto: Thomas Johansson
Seg och sliten Martin Frändesjö spelade visserligen en avgörande roll för matchen i går, men efteråt var han trött, både fysiskt och mentalt. - Luften gick ju ur oss efter finalen i Globen.
SPORTBLADET

GÖTEBORG

Konfettin är bortstädad. Efter EM-festen är det nu vardag i elitserien.

Och svårt med motivationen för mästarna.

- Kändes som jag spelade i koma. Jag är ruskigt trött på handboll, säger Martin Frändesjö efter Redbergslids seger mot IFK Ystad, 28-24.

Mer än tre veckor med landslaget och åtta matcher de sista tio dagarna satte sina spår. Bakom glädjen över ett EM-guld på hemmaplan känner elitseriespelarna i landslaget att det varit svårt att på kort tid ställa om till seriespel.

- Luften gick ju ur oss efter finalen i Globen och det tar ju mer än två dagar att ladda om för serien, säger Martin Boqvist som med landslagskompisen Martin Frändesjö bara hann göra en träning med RIK före mötet med IFK Ystad.

Seriefinalen blev en skarp kontrast till yran i Scandinavium, under EM.

Istället för elva tusen på läktarna fanns där - 912 åskådare.

Frändesjö liten hjälte

Boqvist inledde med ett par misslyckade avslut, precis som landslagskompisen i IFK Ystad, Marcus Ahlm. Men Martin Frändesjö klev in i matchen på allvar efter elva minuter och avslutade med ett underarmskott i bortre hörnet av målet.

Lagen hade varsitt ryck i målprotokollet, med fem raka, för att sedan ha 23-23 lika med ett par minuter kvar - efter Marcus Ahlms enda mål i matchen.

RIK vann till slut, efter bra målvaktspel av Linus Bolin, med fyra mål. Men spelet imponerade inte.

Det var EM-stjärnorna som visade vägen. Boqvist gjorde flest mål (8) och Frändesjö var effektiv med mål på fem av åtta skott - och de flesta i slutet när matchen skulle avgöras.

- Men jag var trött i huvudet, det var som att spela i koma. Jag är trött på handboll, säger Martin Frändesjö och suckar djupt.

- Förr låg alltid mästerskapen i maj så att det var semester efteråt, det var mycket bättre. Nu är det svårt att ladda om på kort tid.

Sliten efter mästerskapet

- Jag pratade med flera av landslagsspelarna om det här innan vi skildes och det var många som sa att det varit väldigt hög anspänning under EM. Klart att man känner sig lite trött och sliten efteråt. Det var nästan fyra veckor och väldigt intensivt, säger Frändesjö.

- Men det var ju härligt, påpekar Martin Boqvist.

EM-hjälte nummer 1

EM-hjälte nummer 2

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM