”Tveksamt om jag kan spela”

Vranjes senaste offret för det tuffa proffslivet

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Först Stefan Lövgren.

Nu också Ljubomir Vranjes och Andreas Larsson.

Skadorna stör den svenska handbollstruppen inför World Cup om två veckor.

Foto: ANDERS DEROS
PÅ STRÄCKBÄNKEN Ljubomir Vranjes är en av många skadade spelare inför handbollens World Cup. En veckas rehabiliteringsträning på hemmaplan ska förhoppningsvis få bukt med den sträckning Vranjes dragit på sig.

De åtta bästa lagen i världen gör upp om World Cup, 29 oktober till 3 november. Sveriges grupp spelar i Trelleborg och Malmö, finalspelet avgörs i Scandinavium i Göteborg.

Men det svenska laget har skadeproblem. Inte mindre än sju spelare saknas eller riskerar att lämna återbud - en orsak är det tuffa proffslivet, i bland annat Tyskland.

- Det är tuffare matcher med ett tuffare matchprogram, säger Ljubomir Vranjes, som i går kom till Malmö för en veckas rehabilitering.

- Kroppen håller inte lika länge som den hade gjort i Sverige.

Sträckte sig i ligan

Vranjes är det stora affischnamnet i World Cup, men det är tveksamt om han kan spela. I lördags sträckte han ljumsken i en ligamatch med Nordhorn.

- Först trodde jag det var en muskelbristning och då hade det blivit lång vila. Nu är det en sträckning och kanske kan rehabiliteringen förbättra läget.

- Men det är tveksamt om jag kan spela.

Förra veckan hade "Ljubbo" problem med höften.

I samma seriematch, i lördags, skadades även klubbkompisen Andreas Larsson, som har ett brott i ett mellanben i foten. Det är mycket tveksamt om han kan spela WC.

Lövgren spelar - i Kiel

Och sedan tidigare är det klart att lagkaptenen Stefan Lövgren får vila efter problem med ett diskbråck.

- Vi tänker på människan Lövgren och inget annat. Vad hans klubb Kiel gör vill jag inte uttala mig om, säger Benga Johansson, som allra helst hade sett att även den tyska storklubben vilade den svenske landslagsstjärnan.

Lövgren, som alltså spelar skadad i Bundesliga, följer World Cup som kommentator för TV3, men finns med landslaget under alla samlingar.

World Cup är det stora genrepet inför VM, som avgörs i Portugal i månadsskiftet januari/februari.

Sveriges trupp till World Cup

Sju spelare skadade

Chans till revansch för VM

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM