Första segern på 144 dagar för Kiel

SPORTBLADET

KIEL

Äntligen är den långa väntan över. I alla fall i Kiel.

Staden har drömt, hoppats och längtat i 144 dagar efter att få jubla igen.

I går vann deras "zebror" igen.

Det är nästan fem månader sedan Kiel vann en match i Bundesliga. Då besegrade de ärkerivalen Flensburg på bortaplan, kom hem som tyska mästare och möttes av närmare 20 000 fanns på Rådhustorget.

I år har de mest möts av frågor, sarkasm och irritation.

Kielborna har frustrerat skämtat om att tabellen varit upp och ner, samtidigt som konkurrenterna har hävdat att svenskarnas tid är över. Förvisso har de störste av dem, Magnus Wislander, tagit färjan hem till Göteborg, men med fyra svenskar på planen tog Kiel i går sin första ligaseger den här säsongen. De besegrade nykomlingarna Pfullingen med 30-19 (17-9) och staden ler igen - trots regn och höstvindar.

Trots diskbråck spelade Stefan Lövgren hela matchen, framåt, och efter ett års frånvaro förödmjukar den danske trollkonstnären Nikolaj Jacobsen återigen målvakterna från sin vänsterkant.

Då jublar kielborna och drömmer om avancemang i ligan, även om de regerande mästarna aldrig lär hinna längre än till mittenskiktet.

Det andra svensklaget Nordhorn spelar nu mest utan de blågula. Andreas Larsson, Ljubomir Vranjes och Robert Andersson är skadade. Trots det lyckades laget, som har en av de tunnaste trupperna i ligan, besegra Wallau-Massenheim med 28-25 på bortaplan.

Intressantaste svensken just nu är vänsterhänte Tomas Axnér, Minden, som spelar på lördag. Han är skicklig i avslutet, säker straffskytt och han är den svenske kantspelare som visat bäst form hittills. Han ligger i toppen av skytteligan, långt före både Johan Pettersson och Jonas Ernelind.

Men landslaget har 32-åringen slutat hoppas på, eller som han själv sagt vid flera tillfällen:

- Jag är väl den ende som är för gammal för det svenska landslaget.

Det ligger förmodligen någonting i det.

Anna Carlsson