95 landskamper - sen slog Boquist äntligen igenom

”Jag har inte varit så bra tidigare”

SPORTBLADET

TRELLEBORG

I sin 96:e landskamp slog Martin Boquist, 25, plötsligt igenom internationellt.

- I dag fick jag spela med alla de bästa. Det är en anledning. Men i ärlighetens namn har jag inte varit så bra när jag fått chansen tidigare.

mot nya höjder Martin Boquist har länge varit jättetalangen som inte lyckats i landslaget - tills i går. Då fick han det äntligen att stämma även i Blågult.Foto : THOMMY NYHLÉN/SCANPIX

Många har väntat länge på Martin Boquists genombrott.

Kung i elitserien. Storskytt och briljant inspelare i Redbergslid.

Men utfyllnad i landslaget.

Så har det sett ut såpass länge att man tvivlat om att Martin Boquist någonsin skulle ta det där sista steget som såg så självklart ut när han steg som en raket på handbollshimlen.

- Av de 96 landskamper som jag spelat har jag kanske max fått spela tio procent av dem tillsammans med de allra bästa. Men jag känner mig också mer självständig i dag, säger Martin Boquist.

Eftersom han dominerat elitserien i flera säsonger förvånades man över att han inte valde ett av många lockbud från utlandet som skulle gett honom en betydligt mer stabil privatekonomi.

Utvecklas med Wislander

Att Martin ändå stannade kvar i Redbersglid kan bli hans stora lyft.

Nu spelar han match varje vecka tillsammans med Magnus Wislander och Martin Frändesjö. Två givna spelare i det kommande VM-laget.

- Vi har ett par varianter som vi använder i Redbergslid och som kan hålla på högre nivå.

- Att spela med Wislander är bra. Han är väldigt lättspelad, säger Martin Boquist.

I kväll möter Sverige Frankrike i Malmö i vad som är en av de sällsynta hatmatcher som förekommer i handboll.

Sveriges landslag har inte glömt det osportliga beteende som fransmännen visade upp efter att de vunnit VM-finalen på hemmaplan 2001.

- Oerhört obehagligt att man efter en så bra VM-turnering som vi ändå gjorde ska behöva må så dåligt efteråt som vi gjorde på grund av deras beteende, säger Martin Boquist.

De två landslagen har inte mötts i någon riktig match efter VM-finalen. Därför blir kvällens landskamp så långt ifrån vänskapslandskamp som man kan komma.

Stefan Alfelt