Här tar drömmen om VM-spel slut?

Staffan Olsson knäskadad mot Island: Det gör ont

SPORTBLADET

Sveriges seger mot Island, 31-26, blev dyrköpt.

Staffan Olsson skadade knäet och riskerar att missa VM i Portugal.

- Jag fick en smäll på knäet då en spelare knuffades in i mig säger Staffan Olsson, som tvingades gå med kryckor efter smällen.

Foto: SCANPIX
I matchen mot Island i World Cup skadade sig Staffan Olssoni knäet och nu är VM-starten i fara. "Jag fick en smäll på knäet då en spelare knuffades in i mig. Jag ska magnetröntgas i morgon (läs i dag)." sa Staffan efter matchen.

Det var i andra halvlek som Jonas Källman ramlade baklänges efter en knuff och föll över Staffan Olssons högra knä som vek sig. Den preliminära läkarrapporten talar om en ledbandsskada och att han är borta i minst sex veckor. I bästa fall.

- Det gör ont, säger han bedrövat efter matchen.

Är skadan svår blir det fler veckor och då är VM i Portugal som inleds den 20 januari nästa år i klar fara.

Därmed sällar sig den långhårige veteranen till de skadades skara i landslagstruppen. Sedan tidigare är Andreas Larsson och Christian Eriksson indisponibla för spel.

Magnetröntgen

Staffan Olsson är inne på sitt 13:e år som handbollsproffs i Tyskland och gör sin sista säsong i Kiel.

- Jag ska magnetröntgas i morgon (läs i dag) och vill inte spekulera i vad som hänt. Jag avvaktar resultatet.

- Det är bekymmersamt med Staffans skada, suckar förbundskapten Bengt Johansson.

- Förhoppningsvis blir han klar till VM, han behövs.

Island började bäst

Annars kunde förbundskaptenen glädja sig åt att laget kom igen efter torsdagens förlust mot Danmark, vilken innebar missat semifinalspel. Men det var Island som började bäst och tog en tidig tremålsledning.

Sverige kom dock tillbaka och efter drygt tjugo minuter av första halvlek gick svenskarna från 10-11 till 14-11, ett försprång som Sverige ganska enkelt höll resten av matchen. Men Bengt Johansson var inte helt nöjd.

- Jag tycker inte vi hade rätt inställning i dag heller, men vi fick i gång försvaret och det blev bättre och bättre, analyserar han.

Försvarsspelet, Magnus Wislanders linjespel och Johan Petterssons straffskytte var nyckeln till segern.

"Fick igång försvaret"

- Jag tycker inte vi hade rätt inställning i dag heller, men vi fick i gång försvaret och det blev bättre och bättre, analyserar han.

Försvaret var tillsammans med Magnus Wislanders linjespel och Johan Petterssons straffskytte nyckeln till segern. Pettersson blev med tio mål matchens bäste målskytt.

307 A-kamper

Johanna Garå