Kiels skador drabbar Ahlm

Tyskarna är inte längre intresserade av att lösa svensken

SPORTBLADET

KIEL

De regerande tyska mästarna THW Kiel har akuta skadeproblem.

Och det drabbar IFK Ystads Marcus Ahlm.

Tyskarna är inte längre intresserat av att lösa svensken.

Foto: AP
Marcus Ahlm.

Svenskklubben THW Kiel har stora bekymmer. Handbollslaget har bara två friska niometersspelare inför onsdagens derby i tyska cupen mot Hamburg och helgens start i Champions League.

Och det gör att intresset för att lösa IFK Ystads linjespelare Marcus Ahlm från hans kontrakt inte längre finns.

- Situationen är nu en annan och vi kan inte längre erbjuda Ystad lika mycket pengar som inför säsongen. Vi prioriterar annorlunda nu, säger Kiels Manager Uwe Schwenker till tysk media.

Olssons ledband skadat

Marcus Ahlm lär få stanna i Ystad till den sista april då hans kontrakt med IFK Ystad upphör och det nya kontraktet med Kiel börjar gälla.

- Nu söker vi niometersspelare som även kan spela i försvar, det prioriterar vi före en linjespelare, säger Uwe Schwenker.

Staffan Olssons knäskada undersöktes ytterligare i går och det rör sig om en skada på ett inre ledband i knät. Tyskarna är optimistiska och hoppas på att svensken ska vara tillbaka om en månad, men det kan dröja dubbelt så länge.

THW Kiel har under hela säsongen dragits med skador på flera nyckelspelare och har haft mycket svårt i inledningen av ligan. I nuläget är fem niometersspelare skadade, tre av dem är inte aktuella för spel varken på onsdag eller till helgen. Två av dem är Staffan Olsson och Stefan Lövgren.

Svenskarna i Kiel

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM