Dif blev utklassade - trots 31 räddningar

Ahlm efter matchen mot Lindqvist: Det ska inte gå

SPORTBLADET

YSTAD

Järnkaminerna står det på djurgårdarnas ryggar.

Snack.

I Österporthallen var det mer mjukisdjur över Stockholms stolthet.

- Deras målvakt tar 31 skott och vi vinner ändå med åtta mål. Det ska inte gå, men dom verkade inte ha varken ork eller kraft, säger Ystads landslagsspelare Marcus Ahlm.

Anders Lindqvist gjorde en otroligt bra match i Djurgårdens mål med 15 räddningar före paus och 16 i andra halvlek.

Det räddade Djurgråden från att åka på en jättesmäll.

"Känns konstigt"

- Känns konstigt att göra en så bra match och förlora så stort. Vi måste spela tuffare och stå upp bättre bakåt i fortsättningen, säger Anders Lindqvist.

Djurgården har inlett elitserien med snabbt anfallsspel och bra skytte. Det är ett spel som kostar på.

- Dom lirar en Tyfonhandboll i 190 knutar hela tiden. Får man lite motgång är det inte det smartaste spelsättet, säger Alexander Hansen som definitivt dödade matchen med fyra raka mål som betydde att Ystad ryckte från 19-14 till 23-14.

Ystads storseger var en ren lektion i hur det går till att spela handboll på hög elitserienivå. Det är tufft, det smäller och man får aldrig stiga undan i försvaret och alltid satsa allt i anfallen.

- Vi har många killar i laget som inte har erfarenhet från elitserien tidigare. Vi har en bra trupp och hittills är vi nöjda med vad vi har presterat även om vi gjort några plattmatcher, säger Lindqvist.

Marcus Ahlm spelade enbart försvar för att kunna vila sin skadade magmuskel.

- Jag måste vara försiktig samtidigt som jag måste spela för att kunna träna upp rätt muskler, säger Marcus Ahlm.

Mot Tyskland

VM i Portugal är säsongens stora mål för honom.

Eftersom övergången till Kiel nu ser ut att vara definitivt stoppad ser det ut som att han blir kvar i Ystad tills hans kontrakt går ut 30 april nästa år.

Det betyder att han går gratis som Bosmanfall och är den tyska klubbens spelare innan SM-slutspelet är över här i Sverige.

Stefan Alfelt