”Domarna gjorde det till en parodi”

Magnus Andersson till attack efter skandalmatch

SPORTBLADET

Tolv män från Halmstad åkte till Ankara med en dröm om Europa.

Två män från Makedonien förstörde den.

– Det var ren parodi. Domarna hade bestämt sig att vi inte skulle vinna, säger spelande tränaren Magnus Andersson efter skandalmatchen i EHF-cupen.

Drott försvann direkt i kvalet i Champions League – den finaste av de internationella handbollscuperna i Europa – och får nu spela EHF-cupen i stället.

Första matchen, i turkiska Ankara i går, slutade i kaos.

Och i centrum stod två domare från Makedonien: Acev Wane och Metalari Kamer.

– Det låter alltid illa att skylla på domarna, men det här var nästan löjligt. De hittade fel i allt vi gjorde, säger Magnus Andersson.

Två röda kort

Sämsta domarna du haft under din långa karriär?

– Tja, när vi spelade bortamatcher i de gamla kommunistländerna på 80-talet så kunde väl man råka ut för såna här domare också. Men de här var i klass med de...

Drott fick, till exempel, två röda kort (Daniel Kubes och Hasse Karlsson) och totalt elva utvisningar under matchen i Ankara.

”Hittade fel i allt”

Trots det var svenska mästarna med en bra bit in i andra halvlek (20–21-underläge) innan männen i svart tog över showen igen.

– De hittade fel i allt vi gjorde. Stegfel, konstiga straffar och utvisningar för minsta lilla grej. Dom tog till och med ut fel spelare en gång, säger Magnus Andersson och suckar.

Kan ni rent av misstänka att de var mutade?

– Nej, det törs man inte säga. Men vi fick aldrig chansen, det kändes som de hade bestämt sig för att vi skulle förlora den här matchen.

Ankara vann till slut med 28–24, viket betyder att Drott måste vinna returmatchen med fem bollar för att avancera.

Mardröm – igen?

Men lördagens mardröm kan fortsätta redan i dag.

Då spelas returen i Ankara – med samma domarpar.

– Hade det varit möjligt hade vi krävt nya domare, säger Drotts sportchef Einar Jakobsson. Men tyvärr går det inte, säger Magnus Andersson.

Därför ”sålde” Drott sin hemmamatch i EHF-cupen

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM