Lemgo går fram som en orkan

Laget har blåst genom handbollens Bundesliga

SPORTBLADET

KIEL

Möjligen drar Hammarby med sig en tyfon genom Sverige.

Men Tyskland har drabbats av tidernas värsta höstorkan.

TBV Lemgo.

Laget har blåst genom handbollens Bundesliga. De har vunnit tolv matcher i rad, något som inget annat lag klarat av tidigare. Den bästa ligastarten var inför årets säsong åtta matcher utan poängförlust, men Leutershausens rekord från 1991 har Lemgo sprungit sönder.

I går ledde de med 15-6 mot TUS Lübbecke, tränat av svensken Robert Hedin. Det tog mer än 20 minuter innan Lübbecke gjort två mål och den 40-årige ryssen Andrej Lavrov i Lübbeckes mål såg mest trött ut. I den andra halvleken fick den gamle mannen nytt liv och Lübbecke lyckades hämta upp till 21-20 med tio minuter kvar, men vad hjälpte det mot en orkan? Lemgo vann med 28-22.

Här pratas det nu om den nya handbollen, som enligt tyskarna är uppfunnen av Lemgo.

Ett spel som går ut på att när det inte längre går att skjuta sönder motståndarna så springer man sönder dem. Bollen ska blixtsnabbt till anfall, oavsett om motståndarna gjort mål eller inte.

100 mål mer än mästarna

De tre sexmetersspelarna kutar upp på motståndarnas planhalva och laget öser in mål. Laget har gjort överlägset flest mål i bundesliga, över 400 stycken. Det är mer än 100 mål fler än vad fjolårsmästarna Kiel på sjätte plats har lyckats med.

I Lemgo spelar sex av tyskarna som spelade i EM-finalen mot Sverige. Frågan är vad som ska stoppa orkanen. Om den tar vägen över VM i Portugal och inte mojnar förrän förrän de ljuva sommarvindarna anländer i juni.

Då är både VM och ligan färdigspelade - och Lemgospelarna kan vara mästare både i Tyskland och i världen.

Tomas Axnérs Minden har inlett bedrövligt och i går förlorade laget bottenmötet mot Pfullingen 26-24 och ligger sist.

Senaste de möttes handlade det om det tyska mästerskapet.

I går kämpade Kiel och Nordhorn om mittenplaceringar. Kiel vann (31-30) efter en jämn match.

Anna Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM