Sverige chanslöst - mot magsjukan

SPORTBLADET

KARLSHAMN

Fyra spelare magsjuka, Åsa Eriksson skadad sista tio minuterna, dålig skärpa i avsluten och ett "nytt" Holland - då förlorade Sverige med 22-29 (11-13).

Foto: BILDBYRÅN
BÄTTRING KRÄVS Tina Flogtman och det svenska laget förlorade klart mot Holland, som fick revansch för förlusten i tisdags. Nu krävs bättring för att EM ska bli lyckosamt för Sverige.

Det började med Lina Möller. Fortsatte med Theresa Utkovic. Några minuter före matchstart fick Jenny Holmgren lämna in. Och när matchen hade börjat fick även Helena Andersson ge sig.

Alla föll de offer för magsjukan som härjar i den svenska damhandbollstruppen.

Och Sverige föll offer för ett betydligt bättre Holland i den andra matchen i en trippellandskamp i Skåne i veckan.

23-16-vinst i tisdags blev till 22-29-förlust i går.

- Äh, magsjukan spelar inte så stor roll. Vi missade för många frilägen i början av matchen. Då försökte vi jaga ikapp och tog för tidiga avslut, analyserar förbundskapten Tomas Ryde.

Florin en ljuspunkt

Andra saker som behöver bli bättre till EM, eller ännu hellre till genrepet i morgon mot holländskorna, är samspelet mellan niometer och mittsexorna.

Ljuspunkten i går var Jennie Florin som spelmotor. När storskytten och högernian Katarina Arfwidsson blev gravid var tanken att Florin skulle ersätta henne.

Men när sedan Veronica Isaksson blev tumskadad fick Florin i stället ta över som mittnia.

- Veronica är snabbare i fötterna men jag har ett bättre skott, säger franskproffset (Nimes) Jennie Florin när hon analyserar skillnaderna.

Isaksson kommer inte ha spelat en match på en månad när EM drar i gång nästa fredag.

- Men jag ser mig ändå som andrahandsalternativ när Veronica är tillbaka. Då får jag flytta ut på högernio, säger Florin.

Storstjärnan skadad

När tio minuter återstod av matchen fick svenske storstjärnan Åsa Eriksson en smäll i ansiktet och fick vila resten av matchen med näsblod.

Då åstadkom Sverige bara ett mål och Holland, med världsspelaren Natasja Burgers tillbaka i laget, kunde springa i från i målprotokollet.

Tunga avbräck: fyra sjuka och en skadad

Johan Flinck