”Förfärligt om vi skulle vara bra”

Tre veckor innan VM - landslaget chanslöst

SPORTBLADET

Svenska handbollslandslaget var chanslöst mot Jugoslavien.

Det oroar inte förbundskapten Bengt Johansson ett dugg inför VM om knappt tre veckor.

- Det skulle vara förfärligt om vi var bra efter att inte ha varit tillsammans på snart ett år, säger Bengan.

Foto: AP
LAND...SLAGET Sverige hade flera återvändare, som inte spelat i landslaget sedan EM för ett år sedan. Andreas Larsson var en, han är tillbaka efter sin fotskada. I går åkte han på en ny smäll. Dragan Skrbic, en av världens bäste linjespelare, skickade i väg en knytnäve mot Larssons ansikte.

Senast Sverige ställde upp med ett intakt landslag var när man vann EM-guld i Globen med finalseger över Tyskland söndagen 3 februari.

Ni låg under med sju mål ett tag. Finns det verkligen ingen anledning till oro inför VM?

- Nej, det finns det inte. Vi har inte varit ordinarie sen europamästerskapet i februari.

- Det är oroande med alla skador vi har haft men gubbarna börjar att friskna till. Vi ska bara inte ha fler skador, säger Bengt Johansson.

"Vi hade lit otur"

Jonas Ernelind fick en smäll på knäskålen när han täcktes ojust i ett försök att hoppa in från kanten men ska inte riskera någon längre skadefrånvaro.

- Vi hade lite otur att Stefan Lövgren inte kunde vara med eftersom han haft vinterkräksjukan och varit isolerad. Förmodligen kan han spela i söndagens match.

Sverige höll jämna steg med jugoslaverna i första halvlek.

- Vi spelade väl relativt bra försvarsspel i hela matchen men gjorde alldeles för många tekniska fel i andra halvlek, vilket gjorde att jugoslaverna fick kontra in för många enkla mål.

- Robert Arrhenius missade fyra frilägen i rad och Niklas Johanssons skytte fungerade inte.

- Tempot i anfallsspelet och kombinationerna kan fungera bättre. Vi har mycket att ta på men det har jugoslaverna också. Båda lagen har förmodligen 50 procent mer att ge i VM.

Ljubomir Vranjes och Staffan Olsson var tillbaka i landslaget efter sina skador.

- Staffan spelade 20-25 minuter. Det är mer än han gjort i någon match sen EM. Man får se det på det viset, säger Bengt Johansson.

Rutinerad svensk trupp, 129 landskamper i snitt

Stefan Alfelt