Drott i otäck busskrasch

”Det kunde ha slutat i katastof”

SPORTBLADET

Plötsligt tappade den polske chauffören kontrollen över sin lastbil och var millimeter från att kollidera med Drotts spelarbuss.

Handbollsstjärnorna chockades.

- Det var riktigt otäckt och kunde ha slutat i en katastrof, säger landslagsspelaren Magnus Andersson till Sportbladet.

Magnus Andersson.

Incidenten inträffade i går kväll. Drott var på väg hem till Halmstad efter förlustmatchen mot Sävehof i Göteborg. På E6:an - i höjd med Frillesås, tolv mil norr om Halmstad - skulle bussen med spelarna i Drott köra om en polskregisterad lastbil.

Magnus Andersson, 36, berättar:

- Jag satt längst fram i bussen och såg allt. När vi var jämsides så började lastbilen glida ut åt vänster, åt vårt håll. Vi tvingades längre och längre ut mot diket och var i stort sett där när lastbilskillen plötsligt rattade tillbaka, säger Magnus Andersson.

Lastbilschauffören lyckades inte hålla sitt ekipage på vägen. I den häftiga manövern tappade han kontrollen och åkte med våldsam kraft ner i diket.

- Vi fick stopp på bussen snabbt och rusade till olycksplatsen för att se hur det gått med han som körde. Han var förvirrad, men i övrigt oskadd, säger Magnus Andersson.

Spelarna klarade sig utan fysiska men, men många chockades av händelsen.

- Det kunde ha gått precis hur illa som helst. Nu hade vi tur, men visst fick man sig en ordentlig tankeställare. Nu efteråt funderar man på vad som kunde ha hänt, säger Magnus Andersson.

Patrik Thornéus