Centimeter från tragedi

Drotts spelare om olyckan: Man vet inte vad som kunde ha hänt

SPORTBLADET

Drotts spelare pustade igår ut efter söndagens chock.

På väg hem från Göteborg var en långtradare centimetrar från att krascha in i spelarbussen.

- Det var otroligt nära, säger landslagsspelaren Christian Ericsson.

Drottspelarna var på väg hem efter handbollsmatchen mot Sävehof i Partille. Det snöade kraftigt och vägunderlaget var svårbemästrat.

Efter sedvanligt matstopp utanför Göteborg bar det hemåt längs E6 mot Halmstad.

- Jag satt och läste när någon började skrika. När jag tittar upp är vi ett par decimeter i från att smälla, säger landslagsmannen Christan Ericsson.

Prejade bussen

Bussen var på väg att köra om en polskregistrerad lastbil i uppförsbacken vid Frillesås. Lastbilen började glida över åt vänster och prejade bussen allt längre ut mot vägräcket.

Samtidigt som busschauffören ställde sig på bromsen tog långtradarföraren i ratten och styrde tillbaka till höger körfält.

- Han gjorde det nog för hastigt för den bakre delen på långtradaren fick sladd och drog nästan med vår buss. Det var otroligt nära. Man vet inte vad som kunde hänt om den dragit med oss, berättar Ericsson.

"Vi trodde det var kört"

Lastbilen åkte av körbanan och över det högra räcket.

- Då blev man bra stirrig. Efteråt börjar man fundera på vad som kunde hänt och inser att man haft otrolig tur, berättar Ericsson.

- Vi fick stopp på bussen snabbt och rusade fram för att se hur det gått med chauffören. Vi trodde det var kört för honom men på något väster steg han ur oskadd och undersökte sin bil. Han hade änglavakt.

Tränaren Magnus Andersson som satt längst fram i bussen var skakad efteråt:

- Det kunde gått precis hur illa som helst. Nu hade vi tur, men visst fick man sig en tankeställare. Man funderar på vad som kunde ha hänt.

Så nära var katastrofen för Drott

Johanna Garå