”Jag har aldrig varit så nervös tidigare”

Hammarby tog sista elitserieplatsen

SPORTBLADET

Jublet steg när Djurgårdens förlust annonserades i Eriksdalshallen.

Hammarby spelar elitseriehandboll efter VM-uppehållet.

- Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv, säger Bajentränaren Magnus Grahn.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
BÄSTA FÖDELSEDAGSPRESENTEN Hammarbys tränare Magnus Grahn (till höger), William Nguesseu (mitten) och övriga spelare jublade när elitserieplatsen var säkrad.

Bajen gjorde sitt och vann enkelt över Wasaiterna med 29-19 inför ett fullsatt Eriksdalshallen.

Men skulle det räcka?

Om Djurgården besegrade Drott i Halmstad skulle de behålla den åtråvärda åttondeplatsen som betyder fortsatt spel i elitserien efter VM.

Djurgården var i ledningen knappt tio minuter före slutet. Men när en minut återstod annonserade Hammarby-speakern att Drott ledde med tre. Då sträckte spelarna händerna i luften och publiken exploderade i lyckoextas.

- Sista minuterna när vi visste att Drott ledde så var jag så jäkla lycklig. Det är svårt att finna ord för att beskriva känslan, säger sexmålskytten Jakob Sundberg.

- Det är otroligt stort för oss som nykomlingar att hänga kvar. Och få bjuda fansen som stöttar oss i vått och torrt på det här är det som glädjer mig mest.

Glädjetårar

Tränaren Magnus Grahn upplevde sin bästa födelsedag någonsin:

- Det var en nervpärs. Jag fick viskat i örat att Djurgården ledde med ett mål med tolv minuter kvar. Sen kunde jag inte fokusera på matchen för fem öre. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. I slutet blev det för mycket, jag kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Segern är den andra på raken efter den miserabla serien på åtta matcher där man bara lyckades skramla ihop en poäng. Nu får Bajenspelarna ledigt i en vecka för att samla ny kraft.

- Vi får inte slå oss till ro men vi kan gotta oss åt detta under ledigheten, säger Grahn.

Tränarens förklaring till framgångarna

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM