Ola Lindgren slutar i Blågult

Blir tränare efter VM: Chansen kom tidigare än jag tänkt mig

SPORTBLADET

Efter 17 år lämnar Ola Lindgren handbollslandslaget.

VM blir hans sista turnering.

I stället för att satsa på OS 2004 ska han bygga ett nytt svenskt storlag i Tyskland.

Foto: ANDERS DEROS
Ola Lindgren slutar i landslaget efter VM.

När Kent-Harry Andersson lämnar Nordhorn i sommar ska Ola Lindgren ta över och utveckla den svenska delen ytterligare.

- Vi söker efter något skandinaviskt på vänster nio och på linjen. Det är i första hand Martin Boquist och Robert Ahrrenius som jag vill ha om jag tittar på de svenska spelarna, säger Ola Lindgren.

I december värvade topplaget Flensburg Nordhorns tränare Kent-Harry Andersson till nästa säsong och då spekulerades det i om Ola Lindgren skulle ta över. Men landslagets försvarsspecialist var tveksam.

Ville spela OS

Han ville spela OS 2004 - trots tre finaler saknar han ett guld.

- Jag hade tänkt att spela ett år till, jag ville verkligen göra en sista OS-satsning. Jag hade bestämt mig för det, säger Ola Lindgren.

- Så kom den här chansen tidigare än vad jag hade tänkt mig, det är ett bra erbjudande och jag hamnar i hetluften i Bundesliga direkt. Det var inget lätt beslut att ta. Jag har gjort fyra OS, det är tid att göra något annat nu.

Ola Lindgren var spelande tränare i Düsseldorf under en och en halv säsong och har under tiden i Nordhorn haft en tät kontakt med Kent-Harry Andersson. Nu har han skrivit på ett kontrakt över två plus två år med Nordhorn.

Hans namn nämns även i diskussionerna om vem som ska ta över då Bengt Johansson lämnar sitt kära landslag.

Tar över efter Bengan?

- Det har jag inte direkt funderat över, nu får vi se vad jag duger till i Nordhorn, där får jag skaffa erfarenheter och meriter. Sedan får andra avgöra om jag är kvalificerad att leda landslaget någon gång.

Vilka reaktioner har då fått från landslaget?

- Jag vet inte än. Jag är snart 39 år och då kommer slutet snabbt. Det kan vara skador, det kan vara annat. Nu finns Marcus Ahlm och Robert Ahrrenius bakom och det är tid att släppa fram dem

i stället för att stå i vägen. Det är det beslutet jag tagit, det får de andra acceptera.

Dina tankar inför ditt sista mästerskap?

- Inget speciellt. Jag har inte tänkt på det än. Det är alltid kul att spela i landslaget och jag kommer att sakna det, det har varit en stor del av mitt liv.

Dit kan han komma tillbaka så småningom.

Men i en annan roll.

Har gjort flest landskamper i Sverige

Anna Carlsson ([email protected])