På bettet - igen

Johan Pettersson tillbaka i landslaget - med fyra konstgjorda tänder

1 av 2 | Foto: ULF HÖJER
nytt segerleende I november 2001 var Johan Pettersson med om en otäck kollision där fyra framtänder slogs ut. Efter en smärtfylld behandling kan han nu visa upp ett nytt leende.
SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Johan Pettersson är på bettet igen.

I dag är han tillbaka i handbollslandslaget med fyra konstgjorda tänder som fästs med titanskruvar i gommen.

- Skruvarna går ända upp till näsroten. Jag fick tio smärtstillande sprutor men har aldrig haft så ont i hela mitt liv som efter behandlingen, säger Johan Pettersson.

Tänderna fixades 1 januari men smärtorna och efterbehandlingen tvingade honom till att vila från förra helgens landslagsspel i Belgrad.

- Men nu kan jag äntligen säga att allt ligger bakom mig. Jag har spelat mot Gummesbach och Jan Stankiewicz igen och jag tänker inte på det längre.

Det är den fruktansvärda smällen som kunde ha kostat honom livet 30 november 2001. I en snabb kontring såg han inte att Gummesbachs svenske målvakt Jan Stankiewicz hade gått ut för att bryta.

Spelar i dag

Johan dundrade in i motståndaren med full fart och slogs medvetslös. Fyra framtänder i övre gommen slogs ut men olyckan satte även psykiska men.

I EM i Sverige förra året visste Johan Pettersson inte om han skulle våga att spela ut för fullt.

- Det var ju bara två månader efter smällen så det kändes konstigt.

I dag och i morgon möter Sverige Jugoslavien i Jönköping i de näst sista träningslandskamperna inför VM som inleds 20 januari med match mot Egypten.

Stefan Alfelt ([email protected])