Miss-lander

Veteranen Wislander: Vi saknar Lövgrens målskytte

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Bilden är rätt typisk för handbollslandslagets VM-förberedelser 2003.

Magnus Wislander ligger på rygg i Jugoslaviens målområde och slår ut med händerna över en tappad inspelning från Staffan Olsson.

Men lugn. Bengan boys är på gång.

Foto: ULF HÖJER
PLATT FALL Magnus Wislander svär efter en miss på Staffan Olssons inspel. Sverige förlorade mot Jugoslavien med 24–26 och säger sig sakna målskytten Stefan Lövgren.

– Vi fick ihop det ganska skapligt i försvarsspelet men brände lite många lägen. Med ett bra försvarsspel får man i längden ofta lätta mål framåt. Det hade känts värre om det varit svängdörrar bakåt, säger Magnus Wislander.

Det svenska försvarsspelet var väldigt bra i 50 minuter. Så långt var det Sveriges match men jugoslaverna utnyttjade effektivt läget man fick att vända till seger.

Lövgren – en ledare också

Men även om det svenska spelet i stort visade tecken på att vara på väg åt rätt håll syntes det tydligt att en viktig pusselbit saknas – Stefan Lövgren.

– I såna här lägen märker man hur väldigt mycket Stefan betyder. Inte bara som handbollsspelare och målskytt. Han är en ledare på planen som styr upp väldigt och tar tag i anfallsspel och tempo, säger Magnus Wislander.

När Jugoslavien gick ut till 3–2–1-försvar i slutminuterna kom det svenska anfallsspelet helt av sig. Det hade det inte gjort med Stefan Lövgren på planen. Han hade haft förmågan att ta sig igenom i de luckor som uppstod.

Negativt var förlusten och för många missade klara målchanser.

Positivt för Sverige var framförallt målvakterna Tomas Svensson och Peter Gentzel, samt försvarsspelet i första halvlek.

I dag är det match igen i Kinnarps arena mellan Sverige och Jugoslavien. Då behövs en vinst för att skapa lugn och ro inför sista förberedelseveckan inför VM.

Stefan Alfelt ([email protected])