Stefan Lövgren blev pappa

– och klar för VM i Portugal

SPORTBLADET

Grattis säger vi till Stefan Lövgren - och till svenska handbollslandslaget.

När en liten tjej som ska heta Thea föddes i Kiel i går eftermiddag pånyttföddes även det svenska guldhoppet.

Världens bäste anfallsspelare kommer till VM i Portugal.

- Just nu är det lite konstiga känslor med både VM och familjen att tänka på, säger den lycklige nyblivne tvåbarnspappan.

Redan på lördagsmorgonen åkte han och sambo Ann-Sofie Claesson in till sjukhuset i Kiel.

- Födseln tog tid. Jag låg över på sjukhuset men allt gick bra och både mamma och dotter mår bra, säger Stefan Lövgren.

Födseln var beräknad till 26 januari. Samma dag som Sverige ska spela mot Danmark i den sista av de fem inledande gruppspelsmatcherna.

Om Thea hade väntat att komma ut till dess hade förbundskapten Bengt Johansson ändå valt att hålla en plats öppen för Stefan Lövgren.

Därför att ledaren och målskytten Stefan Lövgren är skillnaden mellan ett mycket bra svenskt landslag och ett oerhört bra svenskt landslag.

Ansluter på onsdag

- Jag hoppas att kunna ansluta till landslaget på lägret i Halmstad på onsdag men det beror lite på hur den andre grabben i familjen reagerar.

Linus, 3 år, heter Stefan och Ann-Sofies första barn. Och att det är familjen som går först i alla lägen är lika självklart för Stefan Lövgren som för alla de andra familjefäderna i det svenska handbollslandslaget.

Eftersom han tillbringat helgen på sjukhus har Stefan Lövgren inte mycket koll på hur hans landslagskompisar agerade i dubbelmötet med Jugoslavien.

- Jag har inte hunnit prata så mycket med dom. Men har försvarsspelet fungerat i stort sett bra är det såklart positivt. Det är ju det som vanligtvis har varit vår grund.

Det och Stefan Lövgrens speed, skott och fantasi i anfallsspelet.

Stefan Alfelt