Förödmjukade

Kiels tränare: Aldrig i mitt liv har jag sett Olsson och Lövgren så dåliga

1 av 2
SPORTBLADET

Förlusten mot Göppingen blev kulmen på svensklaget Kiels mardrömsmånad.

Efter matchen gick lagets kroatiske tränare Noka Serdarusic till hård attack mot lagets svenska stjärnor.

- Aldrig i mitt liv har jag sett Staffan Olsson och Stefan Lövgren så dåliga, säger han.

Det jäser i handbollstokiga Kiel. I slutet av februari förlorade hemmafavoriterna THW chansen att nå det penningstinna slutspelet i tyska ligacupen efter förlust mot Flensburg.

En vecka senare blev laget utslaget ur Champions League - trots ett drömläge att avgöra kvartsfinalen mot Ljubljana hemma i Ostseehalle.

"Lite väl hårda ord"

Det enda som nu finns kvar att spela för är en plats i EHF-cupen. I och med förlusten mot kölaget Göppingen i lördags minskade chansen till spel i Europa rejält. Efter matchen hängde tränaren Serdarusic ut två av lagets svenska landslagsstjärnor.

- Aldrig i mitt liv har jag sett Staffan Olsson och Stefan Lövgren så dåliga, sa han till tyska sport1.

Kiel har varit träningslediga sedan matchen och varken Lövgren eller Olsson har ännu fått någon förklaring till sågningen.

- Det är i mitt tycke lite väl hårda ord, säger Stefan Lövgren.

- Hade det hänt under min första säsong i klubben så hade man nog varit lite skakad, men nu har man vant sig vid att det är en tuffare attityd än man är van vid hemma.

Svenskarna har aldrig tidigare offentligt blivit utpekade som syndabockar. Men andra spelare har fått känna på det.

- Det hände under min första säsong här att någon hängdes ut, då undrade man vart fan man hade kommit. Nu har man förstått att det fungerar på ett annat sätt i Tyskland, det är mer business här, säger Lövgren.

Första gången

Stefan Lövgren är lagkapten i Kiel och fungerar som spelarnas representant gentemot bland andra press och sponsorer.

Veteranen Staffan Olsson är en av klubbens största profiler. Aldrig tidigare har han öppet kritiserats av lagets ledare.

- Det är första gången händer, så man väl leva med det. När det går bra får man höra mycket positivt, då får man också ta skiten när det går dåligt, säger han.

Just nu är Kielspelarna lediga på grund av ett landslagsuppehåll. Men i morgon träffas laget igen inför matchen mot topplaget Magdeburg.

- Vi brukar börja med en samling där tränaren förklarar sina uttalanden, sedan får man ställa frågor, säger Stefan Lövgren.

Andra svenskar som sågats

Martin Fransson