Redbergslid rev den tyska muren

”Bästa matchen av ett svenskt lag”

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Redbergslid leder elitserien överlägset. Lemgo leder Bundesliga överlägset.

- Det är klart det är den bästa matchen ett svenskt klubblag presterat, säger RIK-tränaren Magnus "Bagarn" Johansson efter den fantastiska 36-32-segern i cupvinnarcupens semifinal.

Foto: ANDERS DEROS
CUPSKRÄLL Magnus Lindén och hans Redbergslid besegrade tyska topplaget Lemgo i cupvinarcupens första semifinal. På lördag spelas returen - då är tyskarna varnade.

"Bagarn" är väl inte den mest objektiva bedömaren i Frölundaborg denna kväll, men det var svårt att hitta någon som tyckte annorlunda.

Dan Beutler och Martin Boquist var bäst bland alla bra RIK:are.

- Jag har aldrig spelat bättre, säger Beutler, som hade 46 i räddningsprocent.

- Det här var en av mina bästa matcher, säger elvamålsskytten Martin Boquist.

I fyra minuter hade Lemgo ledningen, sen var det bara RIK.

- En taktisk triumf, säger "Bagarn" sedan hans lag presterat ett lysande försvars- och målvaktsspel i 60 minuter.

RIK tog Lemgo på deras eget grepp framåt genom att kontra och springa sönder sina motståndare kom Lemgo aldrig närmare än 32-31 i andra halvlek.

Martin Boquist sa innan mötet med Lemgo att han "behöver tid med dom bästa".

Elva mål på 14 skott

Sedan visade han att det nog är tyska proffs som behöver tid med den kommunalanställde göteborgaren. Boquist satte hela elva av 14 skott, de flesta av dem från niometer.

Till returen på lördag vet Lemgo inte bara vem Magnus Wislander och MartinFrändesjö är, utan också Boquist, Beutler, Gustav Hallbert (så respektlös) och Magnus Jernemyr (så respektingivande).

- De borde inte underskattat oss men det är klart att de var medvetna om att de har en hemmamatch kvar. Det blir ett annat Lemgo därnere, säger Boquist.

Johan Flinck