Vill se favorit i repris

I dag kan Sara Erikssons Eslöv ta sitt andra raka SM-guld: Det vore häftigt

SPORTBLADET

80-talisterna har tagit över i handbolls-Sverige - och Eslöv i synnerhet.

Sara Eriksson, 22, tillhör de mest lovande spelarna i damhandbollen på många år.

- Vi är många unga och hungriga som vill framåt, säger hon.

Efter tre säsonger har Sara Eriksson varit med i klubben näst längst av alla. I dag kan hon ta sitt andra SM-guld när Eslöv möter Skuru.

- Visst är det bra med rutinerade spelare, men vi är rutinerade på vårt sätt. Många har redan varit med om viktiga matcher. Har man en bredd är det minst lika viktigt. Alla i laget vågar vara den som avgör, säger hon.

Efter ett SM-guld och 20 landskamper spelar Eriksson bättre än någonsin. Sedan Fanny Lagerström skadade sig har Eriksson tagit över skyttet och gjort flest finalmål i laget, elva på två matcher.

- Jag spelar på kanten i landslaget och mitten i Eslöv. Det är utvecklande att spela i olika positioner, jag blir en bredare spelare. Och i landslaget får jag många bra intryck från andra bra spelare i Sverige och världen, säger Sara Eriksson.

"Fart och tuffhet"

Eriksson har spelat handboll sedan hon var åtta år och fotbollstränaren tog in hela laget i handbollshallen under vintern.

- Det fanns inget att göra ute, så det var en bra idé. Handbollen gick bättre för mig än fotbollen. Det är roligare när det blir mycket mål och händer saker hela tiden. Det finns både fart, tuffhet och finess i spelet, säger hon.

I dag kan Eriksson och Eslöv skapa handbollstradition.

1 maj i fjol vann de SM-guld. Nu kan de göra det igen.

- Det vore häftigt. Det känns att det är något på gång. När det gäller är det extra kul att spela. Då ger jag allt, säger Sara Eriksson.

Jill Sjölund