Thorsson till Djurgården

”Det kommer att bli drag”

SPORTBLADET

Svensk handboll är redo för nästa stjärnvärvning.

VM-hjälten Pierre Thorsson kan spela i Djurgården redan i höst.

- Vi håller på att prata med varandra, säger han.

Under svensk handbolls guldepok hjälpte han Bengan Boys till 10 mästerskapsmedaljer.

Efter sju år som proffs i Europa är de känsliga handledernas mästare tillbaka i Sverige. Och på väg att bli elitseriens senaste värvning.

- Djurgården är lockande. Handbollen i Stockholm är på väg att få ett rejält uppsving. Både Djurgården och Hammarby satsar nu. Det kommer att bli drag här i höst, säger han.

Lämnar Italien

37-åringen gick från Linköping till tyska Bad Schwartau 1996 och vidare till italienska Comversano 2001. Men efter att lagets huvudsponsor dragit sig ur hade klubben inte längre råd med sina utländska spelare.

- En del tyska klubbar har visat intresse, men det är Sverige som gäller nu. Jag och Djurgården har pratat ett tag. Men vissa saker vid sidan om handbollen måste lösas innan något blir klart, säger han.

Pierre Thorsson har köpt hus i Karlskrona och pratar även med divisiontvå-klubbar där. Men den förre landslagsstjärnan känner att han har mer att ge.

- Det skulle kännas skönt att spela i elitserien. Jag känner mig fräsch i kroppen. Ett ungt och utvecklingsbart lag som Djurgården är inte främmande, säger han.

Vann VM 1990

Pierre Thorsson var med om att starta svensk handbolls guldepok när han knorrade in ett fräckt kontringsmål under VM-finalen i Prag 1990. Det sensationella VM-guldet blev hans första av en rad succéer tillsammans med Bengan Boys.

Kontraktet som diskuteras med Djurgården gäller för ett år. Om affären går igenom kan den vänsterhänte kantspelaren göra sin debut i derbyt mot Hammarby den 27 september. Där får han möta sin gamla landslagskompis Staffan Olsson.

- Allt ska vara löst inom ett par veckor. Jag måste ju hinna komma in i laget innan serien börjar, säger Thorsson.

Jill Sjölund