Hurra - nu är inte mästarna lika bra

Utmanarna överens - RIK ska få en match om guldet

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
EN RIK-TIG FAJT OM GULDET I ÅR? Magnus Wislander, 39, och Redbergslid är förstås favoriter till SM-guldet när elitserien i handboll nu startar. Men i år är det faktiskt inte lika säkert att RIK vinner.
SPORTBLADET

En ny säsong.

Men förutsättningarna är de gamla vanliga.

Redbergslid är laget som alla jagar - i år igen.

- Vi är lika starka den här säsongen, säger RIK:s tränare Magnus Johansson.

Redbergslid är svensk handbolls giganter. Förra året lekte laget hem sitt 20:e SM-guld. RIK var överlägset i serien och obesegrat i finalspelet. I den sista matchen mot Drott vann RIK - med 15 mål...

Och i Cupvinnarcupen slog RIK ut storlag efter storlag innan man föll i finalen mot Ciudad Real.

Segerorganisatörer i fjol: storskytten Martin Boquist och målvakten Dan Beutler.

Guld - och CL...

I år finns de profilerna i tyska Bundesliga.

- Det finns ingen som kan ersätta Boquist. Han var fullständigt dominant i det offensiva spelet under våren, säger Magnus Johansson.

Trots stjärnförlusterna tror RIK-tränaren på en ny framgångsrik säsong.

- Till en början kommer vi säkert att vara lite ojämna. Det tar lite tid att få in de nya spelarna i laget och det lär bli svårt att nå den höga nivå vi var på i våras. Bättre än så har vi aldrig varit.

- Men fram till slutspelet ska vi vara riktigt bra igen. Målsättningen är så klart SM-guld. Sen siktar vi på seger i Champions League, det är ledstjärnan vi arbetar efter, säger Johansson.

Landslagsstjärnorna Martin Frändesjö och Magnus Wislander finns kvar i laget. Nyförvärvet Joachim Ernstsson från Kroppskultur är en av landets mest lovande spelare.

Ändå tycker konkurrenterna i elitserien att RIK har tappat i styrka och flera lag ser sin chans att närma sig de senaste årens suveräner.

Intressant spanjor

Ständiga antagonisterna i Drott satsar hårt och har intressanta nyförvärv i spanske Diego Perez Marne och hemvändande proffset Henrik Andersson.

- Vi har ett starkt lag i år och vi kommer att utmana. Men även andra lag har närmat sig RIK, säger Drotts tränare Magnus Andersson.

Detta har hänt i de 14 lagen

I dag studsar elitserien i handboll i gång.

Men vad har hänt sen förra året?

Sportbladet ger dig de tyngsta nyförvärven och förlusterna och en kort kommentar om alla de 14 lagen.

Är Redbergslid för bra för elitserien?

Stefan Persson