Hemvändaren

SPORTBLADET

NORDHORN

Göteborg har alltid varit hemma.

Men i eftermiddag förvandlas det till borta - och för första gången är Peter Gentzel där som motståndare.

Han är där för att sätta stopp för Sävehof i Europacupen.

Foto: LIVING SPORTS
Peter Gentzel i Nordhorn möter i dag Sävehof i Europacupen.

Det tyska laget Nordhorn, med tre svenska spelare och två svenska tränare flyger med ett chartrat plan till Göteborg. Återseendet av hemstaden blir därför kort och Peter Gentzel hinner inte med något annat än handbollsmatchen mot Sävehof.

- Det ska bli jätteskoj att spela i Göteborg igen. Stora delar av familjen kommer och tittar, jag ser fram emot det, säger landslagsmålvakten Peter Gentzel.

- Jag har aldrig tidigare spelat som bortalag i Göteborg, det är första gången sedan 1999 som jag är tillbaka och spelar klubblagshandboll. Det ska bli väldigt roligt.

Hans Nordhorn vann den första matchen mot Sävehof i EHF-cupen (28-27) och Ljubomir Vranjes gjorde sju mål, trots att han hade problem med sin skadade axel. I ligamatchen mot Lemgo ett par dagar efter var han bara inne på planen och vände.

- Jag tror ändå att vi vinner. Senast ledde vi med 28-26 när det var två minuter kvar, missade ett friläge och de reducerade. Tyvärr är vi lite orutinerade och har många unga spelare, säger Peter Gentzel.

Tappade spelare

Inför säsongen tappade laget flera viktiga spelare och de platserna har fyllts med unga, lovande killar. Nyckelspelarna skulle, förutom Peter Gentzel, vara Anderas Larsson och Ljubomir Vranjes. Men när den förstnämnde skadade knät, och den andre fick axelproblem har nästan allt ansvar lagts på Peter Gentzel. Han är den mest framgångsrike av alla i ett lag med en medelålder på under 24 år.

Själv är han 35.

- För min del är det inspirerande att spela med ett ungt lag, att kunna hjälpa till och känna att vi utvecklas tillsammans.

I dag möter Nordhorn ett minst lika ungt och orutinerat lag.

De svenska ligaledarna mot det tyska mittenlaget - eller Sävehofs talanger mot Peter Gentzel.

Svensklaget Nordhorn

Anna Carlsson