Vranjes nobbar handbolls-EM?

Axelskadan inte läkt: Schemat i EM är alldeles för tätt

SPORTBLADET

PARTILLE

Enligt honom själv.

Förbundskaptenen Bengt Johansson har en annan uppfattning.

- Det vet jag inget om. Vranjes skada ser allt bättre ut.

Foto: THOMAS JOHANSSON
TVÄRSTOPP Sävehof lyckades inte stoppa Ljubomir Vranjes och Nordhorn. Men något spel i EM ser det inte ut att bli - för det sätter smärtan i axeln stopp för.

Ljubomir Vranjes, 30, spelar troligen inte handbolls-EM.

De båda fanns på plats i Partille i går när Vranjes Nordhorn mötte Sävehof i EHF-cupen.

Tyskarnas spelmotor fanns på planen under större delen av matchen och svarade för tre mål när Nordhorn till slut vann med 27-24 och gick vidare i cupspelet.

Ändå suckade Ljubomir Vranjes efteråt:

- Nu kommer jag ha ont i axeln i ett par dagar efter det här.

Haft problem länge

30-åringen med den fysiska spelstilen har länge haft problem med en skadad kapsel och instabil högeraxel.

I landslagsturneringen Super Cup nyligen var han med landslaget, men spelade inga matcher utan ägnade sig bara åt rehabträning.

I slutet av januari 2004 spelar svenska landslaget EM i Slovenien.

Där måste handbollslandslaget placera sig bra i jämförelse med konkurrenterna för att kunna ta den enda återstående platsen till OS-turneringen.

Men Sverige lär få klara sig utan veteranen Vranjes i EM.

"Jag måste vila"

- Som jag känner mig nu kan jag inte spela EM. Jag måste vila. Jag behöver ett par, tre dagar mellan matcherna och i EM spelprogrammet så pass tätt att jag inte tillför något, säger Ljubomir Vranjes.

När Sportbladet ett par timmar senare når förbundskaptenen Bengt Johansson i bilen, på väg hem efter att ha sett Sävehof-Nordhorn, blir han förvånad över uppgifterna från Vranjes.

- Så har jag inte alls uppfattat det. Sjukgymnasten Inge Dahlberg undersökte och jag pratade med Ljubo efter matchen och vi fick uppfattningen att det går åt rätt håll med skadan, säger Bengt Johansson.

- Vi tror att han kan rehabträna axeln bra. I slutet av november besöker vi Vranjes och andra spelare i Tyskland för att se hur det går med deras skador, säger förbundskaptenen.

Ljubomir Vranjes ler lite åt sin förbundskaptens optimism:

- Visst kan man säga att det går åt rätt håll. Men som jag känner nu kan jag inte spela EM. Kör jag på för fullt i ligan är chansen liten att jag ska hinna bli bra till EM. Det är två matcher i veckan konstant. Det vet Bengan och de andra i landslaget.

EM i Globen bästa minnet

Michael Wagner

ARTIKELN HANDLAR OM