Straffmiss straffade IFK Malmö

”Nyanser avgjorde matchen”

SPORTBLADET

MALMÖ

Ny förlust för bottenlaget IFK Malmö, men det var en förlust som inte betydde någonting.

- Inte annat än att vi står kvar på fyra poäng i stället för sex som hade sett bättre ut, säger tränaren Staffan Ekberg.

Malmös motståndare är lagen man slåss med om för att slippa nedflyttning. Hammarby, Djurgården, Alingsås och Tumba är lagen det blir viktigt att plocka poäng från i andra halvan av elitserien.

Nykomlingen IFK Malmö gjorde en av sina bästa matcher i elitserien. Hade 25-26 och straff 34 sekunder före slut men Magnus Nilsson sköt så att Dane Sijan kunde rädda med knäet.

- Vi kommer mer och mer nu. Konditionsmässigt är vi snart ikapp. Jag trodde inför matchen att vi skulle ha bra chans mot Guif. Nu avgjorde nyanser matchen. Jag tycker att vi har visat att vi har elitseriekvaliteter och halva serien återstår, säger Staffan Ekberg.

Strålande målvaktsspel

Malmös målvakt Torbjörn Jacobsson var strålande. Han fick stå eftersom Tomas Drivstedt var magsjuk. Det var mycket Jacobssons förtjänst att Malmö höll jämnt så länge.

- Jag tycker ändå att Malmö är ett riktigt bra lag. På pappret och på planen. Dom måste bara få lite mer självförtroende, säger Guifs landslagsaktuelle skytt Niklas Johansson.

Stefan Alfelt ([email protected])