VM-hjälten gör comeback i kväll

Drotts tränare rycker in som spelmotor i Nordhorn

SPORTBLADET

KIEL

I kväll spelar han för Nordhorn i tyska bundesliga.

- Egentligen har jag ingenting att vinna, men det kittlar i magen. Det ska bli kul, säger Drotts tränare.

Magnus Andersson kunde inte säga nej när polaren Ola Lindgren ringde och behövde hjälp. Under resten av december ska Magnus dubblera, som tränare i Drott och spelmotor i tyska Nordhorn.

Världsmästaren Magnus Andersson lade av i våras - nu gör 37-åringen comeback.

I våras bestämde sig handbollsvärldsmästaren Magnus Andersson för att lägga av. VM i Portugal blev hans sista stora mästerskap och i år har han ägnat sig åt att träna och coacha Drott på heltid.

Men i morgon är han tillbaka på planen igen.

Lindgren ringde

När gamle kompisen Ola Lindgren, som är tränare i bundesligalaget Nordhorn, fick för många skador så ringde han till Magnus Andersson.

- Jag gör detta för att hjälpa Ola. De har enorma skadeproblem och behöver någon som kan fördela bollarna. Det var Ola som övertalade mig och då får jag ställa upp, han lär få komma tillbaka till Drott och spela slutspelet med oss som tack för hjälpen, säger Magnus Andersson och skrattar.

I Nordhorn spelar fyra svenskar och det tränas av de båda före detta landslagsspelarna Ola Lindgren och Patrik Liljestrand. Laget ligger på åttonde plats i ligan och har stora skadeproblem. Andreas Larssons karriär är troligen över, Ljubomir Vranjes har axelproblem och även den andre spelmotorn Maik Machulla är skadad. Senast förlorade de mot bottenlaget Pfullingen och nu behöver den tunna truppen hjälp inför kvällens tv-sända match mot serieledarna Flensburg, där Magnus barndomskompis Pierre Thorsson spelar.

Inte redo för 60 minuter

- Jag har inte spelat någon tävlingsmatch på sex månader och är inte redo för 60 minuter. Jag ska väl kunna avlasta lite och flytta boll så de andra får lite spring i benen, säger han.

- Det gäller bara tre matcher och jag kommer inte att missa mer än en träning med Drott, så killarna ska inte bli lidande. Det är viktigt för mig. Jag skulle ha varit med Nordhorn redan i helgen, men ville inte missa den viktiga träningen vi hade i lördags. Drott är självklart nummer ett. Jag är borta från familjen i tre dagar så det ska inte vara något problem.

Men de närmsta veckorna kommer det att bli mycket resande, dels till Drotts matcher och dels mellan Halmstad och Nordhorn. Dagen före julafton möter Nordhorn topplaget Magdeburg och den 26 december är det bortamatch mot Eisenach.

Tänka på resten sen...

Där emellan ska Magnus Andersson hem till familjen och fira jul.

- Jag får se om jag överlever matchen mot Flensburg först, därefter får vi tänka på resten.

Anna Carlsson