U21-landslaget möter Tyskland i EM

I dag lottades grupperna

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Sverige lottades mot Tyskland, Schweiz och Portugal när EM-slutspelet för U21-landslag lottades på tisdagen.

EM-slutspelet är samtidigt kval till OS i Aten dit de tre bästa lagen går. I den andra gruppen hamnade Italien, Vitryssland, Serbien-Montenegro och Kroatien.

EM-slutspelet avgörs i Tyskland den 27 maj-8 juni och Sverige börjar mot Portugal den 28 maj, möter sedan Tyskland den 30 maj och avslutar gruppspelet mot Schweiz den 2 juni.

Samtliga Sveriges matcher i gruppspelet spelas i Mannheim.

Lottningen innebär att Sverige kommer att möta Portugal två gånger på kort tid. Redan i nästa vecka ska U21-landslaget spela en landskamp i Sètubal. Att nationerna även ska mötas i EM-slutspelet förändrar inte läget.

  - Det är inget tal om att inte spela den matchen, säger Torbjörn Nilsson till Fotbollförbundets hemsida svenskfotboll.se.

  Sverige möter också Italien, som hamnade i det andra gruppen, under våren.

  Sverige spelar alla sina tre gruppmatcher i Mannheim och Torbjörn Nilsson är nöjd med att Sverige hamnade i B-gruppen. Det ger en extra dags förberedelse jämfört med att spela i A-gruppen.

  I den svenska B-gruppen är samtliga nationer med i senior-EM vilket kan påverka laguttagningen för de fyra nationerna.

  I A-gruppen finns bland annat Vitryssland och Serbien-Montenegro, som kan väja fritt bland spelarna, utan att behöva avstå någon till senior-EM.

Så spelas U21-EM

TT