Hedman kan missa EM - opereras i dag

”I värsta fall kan jag glömma EM”

SPORTBLADET

ROM

Magnus Hedmans knäskada är allvarligare än man först trott.

I dag opereras han.

– I värsta fall kan jag glömma EM, säger han.

Oturen bara fortsätter för Magnus Hedman. Han hann bara spela en enda match för Ancona innan han skadade sig på träningen. En meniskskada som visat sig vara så allvarlig att den kräver operation.

Hedman opereras i dag i Perugia av doktor Giuliano Cerulli. Denne är en av Italiens främsta specialister på knäskador och har opererat flera stora fotbollsspelare.

Tre–fem veckor

– Förhoppningsvis ska jag vara tillbaka efter tre till fem veckor, säger Hedman till Sportbladet.

Hans Ancona fick i går 0–0 mot topplaget Roma utan Hedman i målet. För att någon som helst chans att ta tillbaka sin plats som förstemålvakt i landslaget till EM måste Hedman bli bra fort.

– Det ska inte ta mer än fem veckor i värsta fall. Och då finns chansen, då hinner jag fortfarande träna och spela många matcher. Men sen vet man ju aldrig. På röntgenbilderna är det svårt att se exakt hur allvarlig skadan är. Blir jag borta längre blir det väldigt svårt att hinna nå den formen före EM.

Kan missa EM

I dag efter operationen vet Hedman om han kan glömma EM.

– Jag vet inte hur många gånger jag opererats det senaste ett och ett halvt året. Hur mycket otur man kan ha. Det känns som ett hörn som jag måste ta mig runt och jag ska göra det, någon gång måste det vända.

Jennifer Wegerup