Tungt för Kim - lätt för Sävehof

”EM var definitivt ett misslyckande”

SPORTBLADET

”Bara” tolv mål på tre matcher av Kim Andersson efter EM.

– EM var definitivt ett misslyckande. Psykiskt var det stor press på kort tid, kanske kunde jag inte hantera det, säger Andersson.

Sävehof klarar sig ändå – i går 27-24 (9-9) i seriefinalen mot Skövde.

Foto: Anders Deros
Kim Andersson.

Förväntningarna på Kim Andersson, 21, var stora inför EM.

För stora kanske.

– Psykiskt var det stor press på kort tid, kanske kunde jag inte hantera det, säger Andersson.

Han tycker själv att hans EM var ett misslyckande.

Efter EM har han spelat tre matcher med sitt serieledande Sävehof. Det har blivit målskörden 5-3-4 för Kim, som hade över sju mål i snitt i elitserien före EM.

– Jag har inte kommit i så många lägen. Men det gör inte så mycket när vi spelar så sjukt bra på alla positioner, säger Andersson.

Fantastiskt försvar

Som i går i seriefinalen mot Skövde.

Sävehof spelade ett fantastiskt försvarsspel med Peter Möller (ny efter EM) och Mikael Moen (ny för säsongen) i mittblocket framför elitseriens kanske bästa målvakt just nu – Per Sandström – och i andra halvlek gav också anfallsspelet resultat.

– Sandström var sjukt bra och i andra kunde vi trycka på avkast och andrafaskontringar, säger Kim, som gick upp några kilon över EM.

– Det behövde jag. Det var bra mat i Slovenien. Nu behöver jag få upp konditionen också.

Även om både Sävehof och Skövde, som i går förlorade sin första bortamatch för säsongen, nu laddar för slutspelet var segern naturligtvis mycket prestigefull.

– I dag satte vi oss i respekt. Ett slutspel där laget fungerar som i dag...ja, då blir vi väldigt starka, säger Andersson, som i tisdags bestämde sig för att stanna ytterligare en säsong i Sävehof och vänta med övergången till Kiel.

– Jag vet inte om det var en lättnad i dag att jag tagit beslutet. Kanske låg det inte och skavde i bakhuvudet, men jag brukar inte ha några problem att fokusera på matcherna.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM