En RIKtig skräll

Ernstsson: Vi spelade inte handboll, vi sköt prick

SPORTBLADET

Vilken storskräll i Göteborg.

Jumbon IFK Malmö tog poäng mot de regerande mästarna Redbergslid i går.

– Vi spelade inte handboll, vi sköt prick, säger Redbergslids Joacim Erntsson.

Regerande mästarna Redbergslid hade räknat med två poäng mot nykomlingarna Malmö men skåningarna ville annorlunda. Den trygghet och säkerhet Redbergslid tidigare visat upp är nu osynlig.

Inte ens när Malmö hade tre man utvisade i slutet av matchen lyckades RIK avgöra.

Måste hitta formen

– Jag vet inte vad det beror på, vi är osäkra och satsar inte lika hårt. Det är en nedåtgående spiral men det går inte att säcka ihop, vi måste hitta formen till slutspelet, säger åttamålsskytten Joacim Erntsson.

En månad har de på sig att hitta tryggheten innan slutspelet drar i gång. För att kunna försvara fjolårets seger krävs en förändring inom laget.

– Vi har det tungt i år men vi ska ta ett snack och diskutera hur vi ska vända det här, säger Redbergslids tränare Magnus Johansson.

I gårdagens möte klev Malmö fram med kämpaglöd. Med en minut återstående tog de ledningen, men hemmalaget kvitterade strax innan avblåsning.

– Vi är väldigt besvikna att tappa en poäng. Vi var inte med i matchen och Malmö spelade med stort självförtroende, säger Johansson.

Nära bortaseger

– Klart vi är nöjda, det var vår första bortapoäng. Men det är synd att vi inte vinner när vi har chansen, säger Malmös Marcus Wallgren.

Det har varit turbulent kring tränarrollen i Malmö denna säsong. När Ion Vargolui tog time-out klev sportchefen Staffan Ekberg in och vid EM-uppehållet tog Einar Linno över rollen.

– Det har varit mycket hit och dit i år men nu fungerar det bra. Det kan vara lite sent men det är bara att kriga på och se hur långt det räcker, säger Wallgren.

– Vi hade kunnat ta två poäng men jag är nöjd med laget, alla jobbade hela vägen in i kaklet. Nu bygger vi vidare på det här, säger Einar Linno.

RIK:S MOTIGA SÄSONG

Jessica Tjällman