SM-guld bara ett mål på vägen för Kim

”Spela i Champions League är nästan viktigare”

SPORTBLADET

Lyckade värvningar, få skador, harmoni, lands-lagets nya fixstjärnor, bästa säsongen någonsin - Sävehof är en storklubb i vardande.

- Spela Champions League är nästan viktigare än SM-guld, då kan man ju vinna något ännu större, säger storstjärnan Kim Andersson.

För första gången någonsin har Sävehof vunnit elitseriens grundserie.

Medan Redbergslid bantar truppen, budgetsatsar inför nästa år och släpper Henrik Lundström till Kiel och målvakten Martin Gallia till tyska Göppingen är det utmanaren Sävehof som står för de spektakulära värvningarna.

De lyckades behålla Kim Andersson ännu ett år tack vare att en sponsor går in och betalar hans lön. Mitt under säsongen kom Peter Möller hem från proffslivet och till hösten återvänder landslagsstjärnan Jonas Ernelind.

Inte favoriter

Därtill funderar fullträffvärvningen Danijel Andjelkovic, som gjorde succé i EM för Serbien-Montenegro, just nu på en förlängning med Sävehof.

En annan skillnad mellan klubbarna är att RIK blivit av med flera nyckelspelare de senaste åren och varit svårt drabbade av skador medan Sävehof kunnat bygga upp sitt unga lag under flera säsonger och i år haft väldigt få skador på nyckelspelare.

Men Kim Andersson vägrar se sitt lag som favorit i SM-slutspelet:

- De gamla rävarna Drott och RIK är favoriter i alla fall. Vi har ju knappt någon som spelat en SM-final, vi är underdogs.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM