Inget klart för Staffan Olsson till hösten

”Steget till Hammarby är långt"

SPORTBLADET

I dag ska Staffan Olsson slutföra sitt uppdrag i Spanien.

Men det är inte alls säkert att det blir en fortsättning i Hammarby till hösten.

– Det är definitivt inte klart och steget dit är ganska stort, säger Olsson till Sportbladet.

Tveksam På måndag återvänder Staffan Olsson och familjen till Sverige – och ett år till i Hammarby som spelande assisterande tränare – trodde de flesta.

Staffan Olsson, 40, värvades till spanska storklubben Ademar Leon efter elitseriens slut för att ta laget till Champions League.

I dag ska han slutföra uppdraget när laget möter Valladolid.

– Vinner vi så är vi tvåa eller trea och då är vi klara för Champions League. Men vi kan också ha råd att förlora, säger Olsson, som är nöjd med sina sex matcher.

– Jag är glad att jag fått beskedet att jag håller.

”Definitivt inte klart”

På måndag återvänder han och familjen till Sverige – och ett år till i Hammarby som spelande assisterande tränare... trodde de flesta.

– Jag har hört att det stått så i tidningarna. Men det är definitivt inte klart och steget dit är ganska stort, säger Olsson.

– Vi hade bara en flyktig diskussion innan jag åkte. De har lämnat ett förslag och jag sa att det ser bra ut under vissa förutsättningar. Sedan har jag inte fått något mer svar.

”Förutsättningarna” är ekonomiska och...

– ...vad som kommer att hända i klubben. Det var mycket snack men inget på papper förra säsongen och det vill jag inte vara med om en gång till. Men jag hoppas det löser sig om några veckor, säger Olsson.

Johan Flinck