Grattis - nu är Bengan boys i ännu ett VM...

Vranjes efter sexmålssegern: Hemma kör vi över polackerna

1 av 2 | Foto: PRESSENS BILD
KLAR VINST Ljubomir Vranjes och övriga svenskar togs stundtals hårt av polackerna. Men till slut vann Sverige ändå enkelt (25-19) och är i praktiken klart för VM.
SPORTBLADET

KIELCE

En timmes spel återstår i Göteborg nästa söndag, men det går inte att missa VM i Tunisien.

Sex mål tappar aldrig Bengan boys.

- Hemma ska vi visa upp ett helt annat spel och köra över polackerna, säger Ljubomir Vranjes.

Den lille spelmotorns comeback lyfte handbollslandslaget. När det vägde i andra halvlek tog Vranjes tag i spelet och gjorde de avgörande målen. Viljeladdade mål på genombrott som kostade mycket smärta.

- Det gör ont att spela handboll. Man måste ta smällarna. Annars kommer man ingen vart, säger Ljubo.

"Taktiskt perfekt match"

Polen spelade tufft men inte fult och hade som väntat bra skytte. I andra halvlek plockade polackerna in fem måls underläge till oavgjort.

- I varje match får motståndarna flyt i tio minuter men de kan inte ha det i 30 minuter. Vi gjorde en taktiskt perfekt match. I Göteborg ska vi ha två kantspelare som ska kontra som små kaniner hela matchen, säger Vranjes.

Den ene av dessa "små kaniner" är två meter lång. Jonas Källman brände ett par kontringar men satte fyra snygga mål från sin kant.

Johan Pettersson inledde strålande med fyra mål från andra kanten men bytte ut sig själv sen han råkat i bråk med Martin Boquist om deras inbördes defensiva rollfördelning.

Ahlm - en jätte överallt

Tomas Svensson är nu den ende som varit med på Bengt Johanssons resa ända från det sensationella VM-guldet 1990 i Tjeckoslovakien. Tomas Svensson var strålande hela första halvleken.

Peter Gentzel hade inte lika många räddningar i den andra men hade något sämre stöd av uteförsvaret.

När Polen tvingades chansa på slutet öppnades luckor för Stefan Lövgren att hitta suveräne Marcus Ahlm med fräcka inspelningar.

Ahlm var en jätte i såväl försvar som anfall. Nästa år får han chansen att visa sin världsklass i ett världsmästerskap. Inför VM i Portugal 2003 petades Marcus ur truppen veckorna innan mästerskapet började.

Bengans alla mästerskap

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM