Kroppskultur överraskade mot Redbergslid

...sedan sågade Kropps gigant det forna storlaget

SPORTBLADET

Kroppskultur tog en överraskande poäng mot Redbergslid i premiären: 25–25 (14–9).

Efteråt sågade Kropps gigant Patrik Olsson det forna storlaget RIK:

– Det är inte så mycket mer än ”Jocke” i RIK i dag, säger Olsson.

”Jocke” är RIK:s lanslagsman Joacim Ernstsson som inför förra säsongen lämnade sin moderklubb Kroppskultur för mästarna RIK.

I går förde han nästan ensam sitt lag till oavgjort mot sina forna lagkamrater. Totalt gjorde Ernstsson 13 mål (sex på straff), varav nio de sista 23 minuterna när RIK gick i kapp från ett 11-17-underläge.

– Det var ”Jocke” som vi hade problem med, säger Patrik Olsson, försvarsbjässen och linjejätten som själv stod för åtta mål i hemmalaget.

Det stod 25–25 när RIK hade anfall med en halvminut kvar. RIK gjorde ett tekniskt fel med några sekunder kvar men då tog Joacim Ernstsson ett rött kort för laget när han drog Patrik Olssons bror Ingemar i armen.

– Frikastet var högt upp på vår planhalva så det blev aldrig farligt, säger Patrik Olsson, som var nöjd med en poäng trots den stora ledningen i andra halvlek.

– Ja, med tanke på hur det sett ut på försäsongen så är vi nöjda. Detta var första gången vi hade alla spelare friska.

Redbergslid gör en nystart med många unga, orutinerade spelare som flyttats upp från juniortruppen sedan flera tjärnor blivit utlandsproffs i sommar.

Ekonomin tillåter inget annat. Men ändå var det ett blekt RIK i går med tanke på att förstasexan innehöll a-landslagsspelare som Magnus Lindén, Martin Frändesjö och Fredrik Lindahl.

– Det är inte så mycket mer än ”Jocke” i RIK i dag, säger Olsson.

Det var Ernstsson som med sina inspelningar såg till att unge Staffan Henriksson tryckte in fem mål från linjen när Magnus Wislander mest satt på bänken som assisterande tränare.

I fjol slog Kropps RIK med tio mål i en knökfull Agnebergshall (2400 personer). I går kom inte mer än 1113 åskådare.

– Det var lite konstigt med tanke på att ”Jocke” kom ”hem”, säger Olsson.

Johan Flinck