Hammarby till semifinal mot Skövde

Vidare – utan skadade Staffan Olsson

SPORTBLADET

Hammarby IF är klart för semifinal i handbollsslutspelet efter 33–26 i den femte och avgörande matchen mot Guif. Trots att man saknade storstjärnan Staffan Olsson.

Hammarby kopplade ett tidigt grepp i kvartsfinalserien efter två raka segrar, men Guif kom tillbaka och kvitterade till 2–2 i söndags hemma i Eskilstuna.

Därmed stod allt på spel i den femte matchen och hemmalaget kom ut heltänt inför nästan 2000 åskådare i Eriksdalshallen. Hammarby tog en tidig ledning i matchen och hade 15–11 i halvtid.

Hemmalaget fortsatte med sitt snabba spel i den andra halvleken och gick ifrån ytterligare mot ett svagt Guif.

– Hammarby var starkare än oss, det är bara att gratulera dom till semifinalen, sade en trött Jimmy Jansson i Guif till Svt 24.

Hammarby hade fått tillbaka Michael Apelgren och Tobias Karlsson, vilket betydde mycket. Apelgren blev bäste målskytt i hemmalaget med elva mål, varav två straffar.

– Det var en underbar stämning i hallen och det går inte att bli trött, sade Apelgren.

Nu väntar Skövde för Bajen, medan Sävehof möter Drott i den andra semifinalen.

Staffan Olsson, som tvingades utgå i den andra halvleken i söndags på grund av en lårskada, kan troligen inte vara med i den första matchen. Men Bajen hoppas att 41-åringen ska kunna spela senare i semifinalserien.

Sportbladet - TT