Sävehof höll på att tappa mot Drott

Nu är man bara två matcher från SM-guldet

SPORTBLADET

Sävehof vägrar att förlora i handbollens SM-slutspel.

Och nu är klubben bara två matcher från andra raka SM-guldet.

– Men det är ändå långt dit. Vi måste koncentrera oss på nästa match, säger tränaren Rustan Lundbäck.

Sävehof körde över Drott i den första semifinalen i fredags (30-16). I går skulle Halmstadsklubben visa att man hade i semifinal att göra.

Det gjorde också laget – men när Sävehof visade mästartakter fanns det ändå inte mycket att göra åt saken. Gästerna hade ett par, tre mål upp på Drott nästan hela matchen och vann till slut med 28–24 (14–11).

– Det känns tungt. Vi fick kämpa för våra mål, medan de fick en hel del enkla. Stolpe ut för oss och stolpe in för dem helt enkelt, säger Drotts femmålsskytt Magnus Påhlsson.

Drott skapade dock spänning i slutet när man gick ut och punktmarkerade Sävehofs skyttar, men närmare än 24-25 med två minuter kvar att spela kom man aldrig.

– De ställde till med bus och gick ut och punktade och det tog ett tag för oss att ställa om, men vi redde ut det till slut, säger Sävehofs tränare Rustan Lundbäck.

Är Sävehof Sveriges bästa handbollslag?

– Ja, det tycker jag att vi har visat. I dag svarade vi på nytt för en gedigen insats där vi var bra bakåt och spelade väldigt disciplinerat framåt.

– Men ett slutspel, där allting avgörs på ett par veckor, är alltid ovisst. Vi har fortfarande en lång väg kvar.

Men ändå är ni bara två matcher från ett nytt SM-guld.

– Så har jag faktiskt inte tänkt, men det stämmer ju faktiskt. Men vi måste koncentrera oss på nästa match.

Den tredje semifinalen spelas i Partillebohallen på onsdag och vid seger säkrar Sävehof en plats i finalen i Globen den 23 april mot antingen Skövde eller Hammarby.

– Det skulle vara fantastiskt roligt att gå dit och jag tror att det passar oss bra att det bara spelas en final i år, säger Lundbäck.

Daniel Brändh