Semifinal på Hovet

SPORTBLADET

Ikväll spelar Hammarby Handboll semifinal mot IFK Skövde på Hovet. Hammarby måste vinna för att inte åka ur slutspelet.

Hammarby har varit en positiv överraskning i elitseriehandbollen. Ikväll spelar laget semifinal mot storfavoriterna och seriesegrarna IFK Skövde. Det är den fjärde matchen av fem i semifinalserien. Hammarby lyckades vinna den första semifinalen i Skövde med 33-31. I de två senaste matcherna har dock Skövde varit för svåra. Ställningen i matchserien inför kvällens match är 2-1 till Skövde. Hammarby måste alltså vinna kvällens match på Hovet för att inte bli utslagna. Vinner Skövde är de klara för final.

Det stora frågetecknet inför kvällens match är om veteranen Staffan Olsson, som varit borta under en tid på grund av en skada, kan vara tillbaka i spel för Hammarby. Lagets läkare ska göra en undersökning på honom under fredagen och bedöma om han är matchredo redan ikväll.

Vägen till semifinal för dessa båda lag har varit olika varandra. Hammarbys kvartsfinalserie mot Guif gick till fem matcher där Bajen till sist lyckades vinna den avgörande matchen på hemmaplan. Skövde hade en enklare resa. De slog ut Redbergslid i tre raka matcher.

I finalen ställs antingen Hammarby eller Skövde mot Sävehov som slog ut Drott i sin semifinal. Finalen spelas i Globen den 23 april.

Daniel Markne